|

Temmuza yakılan ağıt

15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından başladığı albüm çalışmasını tamamlayan Mehmet Ali Aslan, ikinci solo albümüyle dinleyicilerinin karşısına çıktı. “Temmuz Türküsü” adını verdiği albümde Aslan, klasik Türk müziği, halk müziği türünde yeni bestelerin yanı sıra, dünya müziklerinden çeşitli tarzları bir araya getirdi.

Yeni Şafak
12:38 - 21/07/2017 Cuma
Güncelleme: 12:39 - 21/07/2017 Cuma
Diğer
Mehmet Ali Aslan, ikinci solo albümüyle dinleyicilerinin karşısına çıktı.
Mehmet Ali Aslan, ikinci solo albümüyle dinleyicilerinin karşısına çıktı.

15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından başladığı albüm çalışmasını tamamlayan Mehmet Ali Aslan, ikinci solo albümüyle dinleyicilerinin karşısına çıktı.


Oldukça geniş bir orkestrayla çalışılan ve kayıtları Stüdyo Anka’da icra edilen albümün aranjörlüğünü ve müzik yönetmenliğini İsmail Ergenler yaptı. Marş ve türkü tadında eserlerin yanı sıra rock, funk, reggae, country, senfoni tadında eserler ise 15 Temmuz’u çeşitli müzik tarzlarında anlatmak için özellikle bestelenmiş.

Albümde 13 eser bulunuyor. 12 eserin tamamının bestesi kendisine ait olan Aslan, bir de anonim türkü seslendiriyor. 15 Temmuz şehitlerini, kahramanlarını, gençlerini, kadınlarını anlatan eserlerin çoğunun sözleri ise usta şair Ali Emre’ye ait.


Uyan Artık Yiğidim de albümde

Nurullah Genç’in meşhur şiiri “Uyan Artık Yiğidim” için yaptığı besteye de yer veren Aslan, halen solistliğini yaptığı Grup Yürüyüş’te seslendirdiği “Kara Gözlüm” eserini de rock bir düzenlemeyle yeniden yorumluyor.

“Bu albüm; 15 Temmuz gecesi darbeyi engelleyerek geleceğimize ve değerlerimize sahip çıkmak için canını bile düşünmeden tankların karşısına dikilen, helikopterlerden yağan kurşunlara göğüslerini siper eden kahramanlara vefa borcumuzun bir ifadesidir. Şehitlere, gazilere, kadın erkek büyük bir fedakârlıkla direnen güzel insanlara içten bir selam, bir teşekkür ve rahmet temennisidir.” diyen Aslan’ın albümü Ekin Müzik etiketiyle yayınlandı.

#Mehmet Ali Aslan
#Temmuz Türküsü
7 yıl önce