|

Türkvizyon, Eurovision'a rakip

20 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilecek ''Türkvizyon Şarkı Yarışması'', Anadolu Üniversitesi''nde yapılacak imza töreni ile başlıyor.

yenisafak.com.tr / kültür sanat
00:00 - 20/09/2013 Cuma
Güncelleme: 16:23 - 20/09/2013 Cuma
Yeni Şafak
Türkvizyon, Eurovision'a rakip
Türkvizyon, Eurovision'a rakip

2013 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti ilan edilen Eskişehir''de bir büyük proje daha hayata geçiyor.


Bu yıl Azerbeycan, Kazakistan, Kırgızistan gibi Türk Devletlerinden binlerce misafir ağırlayan ve ağırlamaya devam eden Eskişehir, ''Türkvizyon Şarkı Yarışması'' imza töreniyle yeni bir etkinliği daha hayata geçiriyor. 20 Eylül 2013 Cuma günü saat 19:30''da Anadolu Üniversitesi''nde düzenlenecek olan imza töreniyle gerçekleşmesi öngörülen ''Türkvizyon Şarkı Yarışması'' Türk Dünyası insanlarını ve sanatçılarını birbirlerine daha da yakınlaştırmak, Türk dili konuşan halklar ve ülkeler arasında, ortak müzik kültürünü, dilini ve sanatını geliştirmek amacını taşıyor.


Aralarında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan, Rusya, Tataristan, Moldova, Ukrayna, Kırım, Bosna-Hersek, Makedonya Cumhuriyeti ve Türkiye gibi 20 ülkenin bulunduğu ve 300 milyon kişinin televizyondan takip edeceği ''Türkvizyon Şarkı Yarışması''nın imza törenine 2011 yılı Eurovision şarkı yarışması birincisi Azeri sanatçı Nigar JAMAL ile Farid MAMMADOV katılıyor.


Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı, Anadolu Üniversitesi, Türksoy, Türk Müzik Birliği Televizyonu (TMB TV) ve Kral Grubu ise bu etkinliğin paydaşlarını oluşturuyor. Üç aşamadan oluşan yarışmada, yarışmaya katılacak olan ülkelerin kendi yöntemiyle kendi temsilcilerini belirlemesi gerekiyor. İkinci aşamada yani yarı finalde, 20 ülke temsilcisinin 8''i elenerek, 12 ülkenin temsilcisi finallere kalacak.

Yarı finaller 19-21 Aralık günü, final ise 23 Aralık''ta gerçekleştirilecek. Türkiye''yi temsil edecek sanatçı ve şarkı ise Anadolu Üniversitesi, Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Kral Grubu işbirliğiyle seçilecek.


11 yıl önce