|

"Ulusal film festivalini ortadan kaldırmıyoruz"

54. Antalya Film Festivali’nin ikinci tanıtım toplantısı İstanbul’da yapıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes, "Ulusal film festivalimizi ortadan kaldırmıyoruz" dedi.

Yeni Şafak
10:26 - 22/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 10:28 - 22/07/2017 Cumartesi
IHA
Başkan Menderes Türel, "Geleneklerimizi koruyacağız; bu geleneklerimizi koruyorken Antalya’nın vizyonuna uygun girişimlere de ayak uydurmak durumundayız" dedi.
Başkan Menderes Türel, "Geleneklerimizi koruyacağız; bu geleneklerimizi koruyorken Antalya’nın vizyonuna uygun girişimlere de ayak uydurmak durumundayız" dedi.

54. Uluslararası Film Festivali’nin İstanbul’daki tanıtım toplantısında açıklama yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, "Ulusal film festivalimizi ortadan kaldırmıyoruz. Aksine ulusal sinema endüstrimizi daha yukarıya, uluslararası platforma taşıyoruz. Uluslararası film festivallerinde o ülkenin kendi sinemasından kaç tane kaliteli eser varsa hepsi yarışmada yer alabilir" dedi.

54. Uluslararası Antalya Film Festivali tanıtım toplantısı Antalya’nın ardından İstanbul’da da gerçekleştirildi. Toplantıya Antalya Film Festivali Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Film Forum Direktörü Zeynep Atakan, Artistik Direktör Mike Downey ve Festival Danışmanı Mirsad Purivatra katıldı.

"Ulusal sinema endüstrisini uluslararası platforma taşıyoruz"

Türk sinemasının dünyaya açılımını daha güçlü şekilde desteklemek için ulusal ve uluslararası film festivali kategorilerinin birleştirilmesi kararıyla ilgili açıklama yapan Başkan Menderes Türel, "Geleneklerimizi koruyacağız; bu geleneklerimizi koruyorken Antalya’nın vizyonuna uygun girişimlere de ayak uydurmak durumundayız.

Yoksa mazide geleneklerimize sıkı sıkı sarılıp kalırsak o zaman çağdaş girişimi yakalayamayız. Biz bugün ulusal film festivalimizi ortadan kaldırmıyoruz. Aksine ulusal sinema endüstrimizi daha yukarıya, uluslararası platforma taşıyoruz. Birçok başarılı sinemacımız var; prodüktörümüz, yönetmenimiz, sanatçımız var.

Bunlar dünyanın birçok yerinde uluslararası film yarışmasında yarışıyorlar ve önemli ödüller alıyorlar. Antalya gibi dünya şehrinde uluslararası bir yarışma yaptığımızda işte bu başarılı Türk sinemacılarımız, deplasmanda değil gelsin kendi evinde yarışsın, bunun bence hiçbir sakıncası yok.

Bu Türk sinemasını uluslararası platforma daha güçlü şekilli bir taşıma fırsatı tanıyacak. Türk filmlerimiz de uluslararası yarışmanın içerisinde yer alacak. Bu ulusal film yarışmasını ortadan kaldırıyoruz gibi algılanmamalı. Aksine Türk sinemasını uluslararası platforma çok daha güçlü bir şekilde taşımaktır niyetimiz" diye konuştu.

#​54. Uluslararası Film Festivali
#Antalya Film Festivali
#Menderes Türel
7 yıl önce