|

Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? Bayram tatili 9 mü olacak?

Kurban Bayramı ne zaman başlayacak? Bayram tatili 9 gün olacak mı? Ramazan bayramı tatilinin ardından vatandaşlar bu sorunun yanıtlarını merak etmeye başladı. Özellikle çalışan vatandaşlar için büyük bir fırsat olan 9 günlük tatil Kurban bayramı için de konuşulmaya başlandı. Bakan Avcı konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte Kurban bayramı tatili tarihi ve süresi ile ilgili bilgiler.

Yeni Şafak
21:30 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 18:54 - 27/07/2016 Çarşamba
Diğer

Kurban bayramı tatili ne zaman başlayacak ve 9 gün olacak mı? Az bir süre kalan Kurban bayramı hakkındaki son gelişmeler vatandaşlar tarafından merak ile takip ediliyor. Sizler için derlediğimiz bu haberden Bayram tatili ile ilgili açıklamaları ve bilgileri paylaşıyoruz. Kurban bayramı tatili ile ilgili en fazla merak edilen konu ise 9 günlük tatil oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın takvimine göre, Kurban Bayramı tatili 12 Eylül 2016 olarak görülüyor. 4 gün sürecek bayram tatili Pazartesi başlayacak ve Perşembe günü sona erecek. Eğer resmiyet kazanırsa Cuma gününün de birleşmesi ile Kurban bayramı tatili 9 gün olacak. İşte Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın açıklamaları ve tüm detaylar.



KURBAN BAYRAMI:


Arefesi 11 EYLÜL PAZAR


1. günü 12 EYLÜL PAZARTESİ


2. günü 13 EYLÜL SALI


3. günü 14 EYLÜL ÇARŞAMBA


4. günü 15 EYLÜL PERŞEMBE



Kurban Bayramı ne zaman? İşte bayram tatili süresi!

2016 yılı Kurban Bayramı ne zaman sorusuna yanıt aradığımız bu haberde tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Ramazan ayı sonrası heyecanla beklenen Kurban Bayramı tatil süresi belli oldu. İşte Kurban Bayramı ile ilgili tüm merak edilenler ve yeni gelişmeler...



Kurban Bayramı ne zaman? İşte bayram tatili süresi!

Ramazan Bayramının ardından merak edilen konuların başında Kurban Bayramı ne zaman kutlanacak? ve Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak? soruları büyük merak konusu oldu? İşte Kurban Bayramı hakkında merak edilen detaylar...



KURBAN BAYRAMI 2016 NE ZAMAN HANGİ TARİHTE?


İslam dininde hicri takvimin Zilhicce ayının onuncu gününde başlayan ve toplam dört gün süren kurban bayramı, dini bayramlardan bir tanesidir. Sabırsızlıkla beklenen Kurban Bayramı 2016 yılında 12 Eylül Pazartesi günü başlıyor. 2016 kurban bayramı tatili kaç gün olacak sorusuna verilecek cevap da çok merak ediliyor çünkü bu sene de kurban bayramı okulların açık olduğu zamanlara denk gelmeyecek ve aileler rahatlıkla tatile gidebilecek. Kurban bayramı çocuklar için resmi tatil anlamına gelir fakat 2016 senesinde kurban bayramı sebebiyle okullar tatil edilemeyecek. Çünkü 2016 – 2017 eğitim öğretim yılı, 19 Eylül günü başlayacak. İslam dininde asırlardır devam eden ve farz ibadeti olan kurban kesme, her sene kurban bayramında yapılıyor. Yaz tatiline denk gelen 2016 kurban bayramı arefesi 11 Eylül Pazar günü olacak ve kurban bayramı tatilinde toplamda 4,5 gün sürecek tatil olacak.



KURBAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?


Kurban Bayramı 2016 yılında Eylül ayının ikinci pazartesi gününe denk geliyor. 11 Eylül 2016 Pazar arife gününe denk geliyor. 12 Eylül Pazartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı dört gün sürecek ve perşembe günü sona erecek. Bakan Avcı'nın verdiği bilgiler dikkate alındığında Kurban Bayramı tatili 10 Eylül -18 Eylül 2016 tarihlerinde olacak.


Ramazan Bayramı tatilinin iç turizmde hareketlenmeye yol açtığını belirten Avcı, “Kurban Bayramı, pazartesi başlıyor, 4 gün sürüyor. Cuma günü de birleştirildiği zaman tatil yine 9 güne çıkıyor. Kurban Bayramı tatili muhtemelen 9 gün olacak” diye konuştu.




#Kurban bayramı
#Bayram tatili ne zaman
#Bayram tatili 9 gün mü
8 yıl önce