|

Kurban Bayramı tatili kaç gün? Bayram tatili 9 gün mü oldu?

Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? Uzun zamandır gündemde olan bayram tatilinin süresi resmileşti. Bu sabah Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olduğu belli oldu. Peki merak edilen Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu?

Yeni Şafak
10:53 - 28/08/2016 Pazar
Güncelleme: 07:59 - 28/08/2016 Pazar
Diğer

Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu? Yapılan resmi açıklama sonucunda Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olduğu belli oldu. Tatil planı yapan vatandaşların planlarında herhangi bir değişme olmayacak. Başbakanlık tarafından yapılan açıklamada Kurban Bayramı tatili planlandığı gibi 9 gün olacak.






Başbakan Yıldırım'dan bayram müjdesi


KAMU kurum ve kuruluşlarındaki çalışanlar için Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak belirlendi. Başbakan Binali Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 16 Eylül Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladı.



Buna göre, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Kurban Bayramı'nın ertesi günü (16 Eylül Cuma) tam gün idari izinli sayılacak. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak belirlendi.


Yıldırım ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar ile SGK ve BAĞ-KUR emeklilerinin maaş ödemelerinin Kurban Bayramı'ndan önce yapılması için ilgili bakanlıklara talimat verdi. Bunun üzerine maaş ödemelerinin 08-09 Eylül 2016 tarihinde yapılması kararlaştırıldı





Bu kurbanlıklar otomobil fiyatlarıyla yarışıyor

Bursa kurban pazarında satılan tonluk boğalar otomobil fiyatıyla yarışıyor.


Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kurbanlıklar pazarda yerlerini almaya başladı. Hayvan pazarında en çok dikkat çeken ise 1 ton 200 kilo ağırlığındaki 21 bin lira fiyatı ile kurbanlık boğalar oldu. Devasa cüsseleri ile görenleri şaşırtan tonluk boğalar, ikinci el otomobil fiyatına satışa sunuldu.


Ağırlığı kadar fiyatı ile de dikkat çeken kurbanlıkları zengin iş adamları ve durumu iyi olan vatandaşlar tercih ediyor. Türkiye'nin en büyük kurbanlık boğalarının kendisinde olduğunu ifade eden Seyithan Bulut isimli besici, “Çadırımda 900 kilo ile 1 ton 200 kilo arasında danalar mevcut, tonluk danalarımı 12 ile 21 bin lira arasında satıyorum. Hayvanlarım 3 yaşında. Bunları Muş'un Korkuteli yaylalarında yetiştirdim. İddia ediyorum Türkiye'nin en büyük boğaları benim çadırımda. Bu yıl kurbanlık fiyatları geçen yıla nazaran daha yüksek" dedi.




İstanbullular için İzmit'te alternatif kurbanlık pazarı


Kocaeli'nin İzmit ilçesinde inşa edilen modern hayvan pazarı, kolay ve kısa süreli ulaşım mesafesiyle nakliye ve trafik problemi yaşamak istemeyen İstanbullular için alternatif olarak öne çıkıyor.



İzmit'teki Solaklar Mahallesi'nde 6,1 milyon liralık yatırım maliyetiyle kurulan hayvan pazarında Kurban Bayramı'na yönelik hazırlıklar tamamlanma aşamasına geldi.



Türkiye'nin birçok ilinden getirilecek kurbanlıkların 29 Ağustos'ta kabul edilmeye başlanmasıyla hizmete girecek tesise İstanbulluların da yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.



İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, il dışından getirilen 10 binin üzerinde hayvanın kurban pazarlarında satıldığını belirterek, bundan yola çıkarak İzmit'e Türkiye'nin en modern hayvan pazarını kurmaya karar verdiklerini söyledi.



Projeyi hazırlarken ülkedeki ve dünyadaki bütün örnekleri incelediklerini anlatan Doğan, "İnce eleyip sık dokuduğumuz bir proje çalışmasının ardından 500'ü küçükbaş olmak üzere toplam bin 500 hayvan kapasiteli Türkiye'nin en modern hayvan pazarını 22 bin metrekarelik bir alanda 6,1 milyon liraya inşa ettik." diye konuştu.



Son çalışmaların yapıldığı tesiste besiciler, müşteriler ve kurbanlıklar için her türlü detayın düşünüldüğünü dile getiren Doğan, tesisteki bin metrekarelik idari binada hayvan getiren misafirler için yatakhane, kafeterya, tuvalet, banyo ve sosyal tesisler bulunduğunu bildirdi.



- "İstanbullular için alternatif bir tesis"


İnsan ve hayvan sağlığının korunmasının önemine işaret eden Doğan, şöyle devam etti:



"Buradan hayvan satın alan vatandaşlarımız Kurban Bayramı'nda kurbanlığının kesim işlemini hemen yan taraftaki kombinada yaptırabilecek. Böylece, nakliye problemi yaşamadan ve ayağını çamura sokmadan etini teslim almış olacak. Tesisimiz şehir merkezinin yanı sıra TEM Otoyolu gişelerine de çok yakın. Bu sayede şehir dışından ulaşım da çok kolay. Ulaşımı rahat olduğu için çevre illerden gelen insanlar da olacaktır. İstanbul'da bir yerden başka bir yere gitmek saatler alabilir ama Anadolu yakasından buraya 1 saatte gelmek mümkün. Burası, İstanbullu vatandaşlarımızın kurban ibadetini zahmetsiz bir şekilde yerine getirmelerini sağlayacak en cazip tesislerden biri konumunda."



Yoğunluk nedeniyle hayvan pazarlarının dolandırıcılığa müsait yerlerden olduğunu, bu yüzden iyi niyetli olmayan kişilere karşı gerekli tedbirleri en üst seviyede alacaklarını vurgulayan Doğan, görüntüleme ve anons sistemleri kurduklarını, zabıta ekipleriyle kötü niyetli kişilere fırsat vermeyeceklerini sözlerine ekledi.





Alanya'da kurban satış yerleri belirlendi

Antalya'nın Alanya ilçesi'nde kurban satış yerleri belirlendi.


Alanya Belediyesi, Kurban Bayramı hazırlıklarını sürdürüyor. Merkez ve mahallelerde kurban satış yerlerini belirleyen Alanya Belediyesi, Çıplaklı Mahallesi Gülevşen Caddesi üzeri, Mahmutlar Mahallesi Küçük Sanayi Sitesi yanı, Konaklı Mahallesi Menderes Caddesi üzerinde olmak üzere 3 bölgeyi kurban satış yeri olarak düzenledi. Alanya Belediye encümeninin aldığı kararla, kurbanlık satış fiyatı küçük ve büyükbaş kurbanlıklar için kilogram 16 TL olarak belirlendi. Kurbanlıklar gelecek hafta Çarşamba gününden itibaren kurban satış yerlerine getirilmeye başlanacak.


Kurbanlık hayvan satışı yapmak isteyen vatandaşların, Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne başvurması gerektiğini belirten Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, vatandaşların gerek kurban alışlarında gerekse kesim aşamasında herhangi bir zorluk yaşamamaları için her türlü hazırlıkların sürdüğünü kaydetti.


#Kurban Bayramı
#Bayram tatili
#Başbakanlık
8 yıl önce