|

Kurban kanı alna sürülür mü?

Kurban kanı alna sürülür mü? geçmişte olduğu gibi günümüzde de tartışma konusu oluyor. Kurban kanının alna sürülmesinin dinen caiz olup olmadığı en büyük merak konusu. İşte Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan açıklama...

Yeni Şafak
17:37 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:44 - 21/08/2017 Pazartesi
Diğer
​Kurban kanı alna sürülür mü? sorusunun yanıtı haberimizde.
​Kurban kanı alna sürülür mü? sorusunun yanıtı haberimizde.

Kurban kanı alna sürülür mü? sorusunun yanıtı haberimizde. Kesilen kurbanın kanının alna sürülmesinin dinle hiçbir ilgisi yoktur. Güvenilir kaynakların hiçbirinde böyle bir bilgi mevcut değildir. Halkımız arasında yaygın olan bu uygulamanın başka kültürlerden girdiği anlaşılmaktadır. Dolayısıyla terk edilmesi gerekir.

Kurban ibadeti

Kurban ibadeti hicretin ikinci yılında eda edilmeye başlanmış ve Hz. Peygamber (s.a.s.) hicretten itibaren on yıla yakın bir süre hep kurban (udhiye) kesmiştir (bkz: Tirmizi, Edahi 11). Müslümanlar da Hz. Peygamber’in yolundan giderek her kurban bayramında imkânları ölçüsünde bu ibadeti ifa etmeye çalışmaktadırlar. Ancak her ibadetin olduğu gibi kurbanın da belirli usul ve esasları vardır.

Hz. Peygamber “Allah her şeyde iyi davranmamızı emretti; öldürürken bile incitmeden öldürün, hayvan keserken hayvanı fazla acıtmayın, keseceğinizde bıçağınızı iyice bileyin ki hayvan acı çekmesin.” (Nesai, Dahâyâ, 26) buyurmuştur. Dileğimiz efendimizin kutlu sözünde ifadesini bulan bu emirlerin ve diğer esasların herkes tarafından hassasiyetle yerine getirilmesidir.

#Kurban ibadeti
#Diyanet İşleri Başkanlığı
#Kurban kanının alna sürülmesi
7 yıl önce