|

Kurban kesim yerleri - 2016 Kurban Bayramı için güncel kesim yerleri

Kurban kesim yerlerini haberimizden öğrenebilirsiniz. 2016 Kurban Bayramı’na çok az bir süre kala vatandaşlar kesim yerlerini de araştırıyor. Bizler de sizler için güncel kurban kesim yerlerini araştırdık. İşte Kurban Bayramı’nda kullanabileceğiniz kurban kesim yerleri...

16:29 - 24/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 09:39 - 6/05/2022 Cuma
Diğer
Kurban Kesim Yerleri
Kurban Kesim Yerleri

Kurban kesim yerlerini haberimizden öğrenebilirsiniz. Sizler için güncel listeler hazırlıyoruz. Kurban Bayramı'na çok az bir süre kala vatandaşlar da kesim yerlerini şimdiden araştırıyorlar. İşte sizler için hazırladığımız güncel kurban kesim yerleri…

Altındağ: Aydınlıkevler Pazar Yeri, Doğantepe Pazar Yeri, İskitler Pazar Yeri, Belediye'nin Karapürçek'tekitesisleri ile Site Yıldız Pazar Yeri. Çankaya: Mühye Köyü, Emek Pazar Yeri ve Ayrancı Pazar Yeri. Mamak: Ortaköy Kurbanlık Satış Alanı ve Mamak Pazar Yeri. Etimesgut: Optimum Alışveriş Merkezi yanı, Elvankent Kapalı Pazar Yeri, Alsancak Pazar Yeri, Eryaman 1. Etap Kapalı Pazar Yeri, Güzelkent Pazar Yeri ve Bağlıca Köyü.Keçiören: Aktepe Pazar Yeri, Atapark Pazar Yeri, Ayvalı Pazar Yeri, Çaldıran Pazar Yeri, Yeşiltepe Pazar Yeri, Esertepe Pazar Yeri, Kalaba Pazar Yeri, Ovacık Kesim Yeri, Ufuktepe Pazar Yeri, Uyanış Pazar Yeri ve 23 Nisan Pazar Yeri. Yenimahalle: Batıkent İlkyerleşim Mahallesi, Batıkent Andaç Pazar Yeri, Batıkent Ergazi Pazar Yeri, Demetevler Pazarı, Hurdacılar Sitesi karşısı, Serhat Pazar Yeri, Şentepe Pazarı ve Ümitköy Pazarı.Gölbaşı'nda ise Kurban Satış ve kesim yeri, Cumhuriyet Caddesi üzerindeki alanında olacak.


2016 yılı bayram tatilleri:

04 Temmuz 2016 Pazartesi Arefe

05 Temmuz 2016 Salı Ramazan Bayramı (1.Gün)

06 Temmuz 2016 Çarşamba Ramazan Bayramı (2.Gün)

07 Temmuz 2016 Perşembe Ramazan Bayramı (3.Gün)

11 Eylül 2016 Pazar Arefe

12 Eylül 2016 Pazartesi Kurban Bayramı (1.Gün)

13 Eylül 2016 Salı Kurban Bayramı (2.Gün)

14 Eylül 2016 Çarşamba Kurban Bayramı (3.Gün)

15 Eylül 2016 Perşembe Kurban Bayramı (4.Gün)

02 Ekim 2016 Pazar Hicri Yılbaşı

11 Ekim 2016 Salı Aşure Günü

11 Aralık 2016 Pazar Mevlid Gecesi

Arefe (Kurban)

Arefe (Arife), Kurban bayramının bir gün öncesi olan Zilhicce ayının dokuzuncu günüdür. Haccın iki rüknünden biri olan vakfe bugünde yapılır. Arefe günü Arafat'ta, öğle namazının farzı ile ikindi namazının farzı öğle vaktinde peş peşe kılınır (cem-i takdim).

Arefe günü güneş batınca hacılar Arafat'tan Müzdelife'ye hareket ederler. Arefe günü, Arafat'ta hacılar, vakitlerini dua, namaz, zikir, tesbih, va'z dinleme, Kur'ân okuma vb. ibadetlerle geçirirler.

Peygamberimiz arefe gününün faziletine ilişkin olarak "Arefe gününden daha çok Allah'ın cehennem ateşinden insanları âzat ettiği bir gün yoktur" buyurmuş, yine "Arefe günü tutulan orucun bundan önce ve sonra birer yıllık günahları örteceği Allah'tan umulur" dediği (Müslim, “Sıyâm", 196-197) nakledilmiştir.

Arefe günü sabah namazından itibaren bayramın dördüncü günü ikindi namazına kadar yirmi üç vakit farz namazların peşinden, selâmdan sonra teşrik tekbiri getirmek vaciptir.

Teşrik tekbiri de şöyledir: "Allâhu Ekber, Allâhu Ekber, Lâ İlahe İllallâhu Vallâhu Ekber. Allâhu Ekber Velillâhil hamd."

İster cemaatle, ister yalnız başına namaz kılan, kurban kesen veya kesmeyen yolcu olan veya olmayan kadın-erkeğin; farz olan her namazın peşinde Teşrik tekbirlerini getirmesi gerekir.

Kurban Bayramı

Kurban Bayramı günleri, Hz. İbrahim'in duasıyla müminlerin tek yürek, tek vücut oldukları, aynı iman ve aynı ruhla mübarek ve mukaddes topraklara geldikleri, tek parça örtülerine bürünerek her türlü ayrıştırıcılığı bıraktıkları, tek merkezde, Kâbe'de tavaf ettikleri, tek meydanda, Arafat'ta toplanarak hac farizasını yerine getirdikleri mübarek zaman dilimleridir.

Kurban Bayramı günleri aynı zamanda bütün müminlerin İbrahimî bir arayışla Rabbimizin kendilerine lütfettiği nimetlere şükranlarının bir ifadesi olarak Kurban ibadetini eda ettikleri mübarek vakitlerdir.

Bu bayrama adını veren Kurban; Hz. İbrahim ve Hz. İsmail örneğinde olduğu gibi ilâhî emirlere kayıtsız teslimiyet göstergesi, hak yolunda fedakârlığın bir nişanesi, Allah'ın bize lütfettiklerinden onun hoşnutluğu için verebilmenin hâl ile ifadesidir.

Kurban, sahip olduklarımızı fakir ve ihtiyaç sahipleriyle paylaşmanın tadına varma fırsatı, katılaşan kalplere, hayatın ve varoluşun gerçek anlamını unutan zihinlere öze dönüş çağrısı içeren bir hikmetler bütünüdür.

Kurban, Allah'a, yüce ve ilâhî olan her şeye yakın olma arayışıdır. Nitekim Cenab-ı Hak, şöyle buyurur:

“Allah'a kurbanlarınızın ne etleri ulaşır, ne de kanları. Ona ulaşan takvanızdır..."
(Hac, 37)

#Kurban
#Kurban Bayramı
#Kurban kesim yerleri
8 yıl önce