|

Kurbanlık fiyatları ne kadar? İşte 2017 kurban fiyatları

Kurban bayramına yaklaşılmasıyla kurban kesecekler kurbanlık fiyatlarını araştırmaya başladı. Diyanet Vakfı ve Türk Kızılay kurban fiyatlarını haberimizde sizlerle paylaştık. İşte 2017 kurbanlık fiyatları...

Yeni Şafak
15:41 - 15/08/2017 Salı
Güncelleme: 15:44 - 15/08/2017 Salı
AA
Diyanet Vakfı ve Türk Kızılay kurban fiyatlarını haberimizde sizlerle paylaştık.
Diyanet Vakfı ve Türk Kızılay kurban fiyatlarını haberimizde sizlerle paylaştık.
Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekalet yoluyla kurban kesim bedellerini yurt içinde 850 TL, yurt dışında da 600 TL olarak belirlediklerini vurgulayan Tutkun, “Vatandaşlarımız,
www.diyanetvakfi.org.tr
ve bagis.diyanetvakfi.org.tr adreslerinden online bağış yapabilmenin yanı sıra il ve ilçe müftülüklerimize, cami görevlilerimize, PTT şubeleri ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla da vekalet yoluyla kurban programına katılıp kurbanlarını vekalet yoluyla kestirebilir” diye konuştu.

Vatandaşların 0312 416 90 00 numaralı çağrı merkezini arayarak kurban bağışı hakkında detaylı bilgi alabileceklerini ifade eden Tutkun, “Yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşlarımız da Din Hizmetleri Müşavirlikleri ve ataşelikler ile bu ülkelerdeki dernek ve din görevlileri vasıtasıyla kurban bağışlarını yapabilirler” ifadesini kullandı.

KIZILAY KURBANLIK FİYATLARI

Türk Kızılay İstanbul Şubesi, bu yıl kurban hisse bedelini yurt içinde 735, yurt dışında ise 500 lira olarak belirledi.

Türk Kızılayı İstanbul Şubesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2007'den bu yana "Vekaletle Kurban Kesim Kampanyası" düzenleyen Türk Kızılayı ve kuruluşundan bu yana vekaleten kurban kesim kampanyalarında büyük hedefleri gerçekleştiren derneğin İstanbul Şube Başkanlığı, bu yıl da hayırseverlere "Kurban bereketi yıl boyunca sürsün" sloganıyla sesleniyor.

Başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada ihtiyaç sahiplerini Kurban Bayramı'nda da yalnız bırakmayan Kızılay, kurban etlerini de yardım kampanyaları çerçevesinde binlerce ihtiyaç sahibi ve mahzun gönüllerin sofrasına ulaştıracak.

Kampanya sayesinde ihtiyaç sahipleri sadece Kurban Bayramı'nda değil, yapılan konserve çalışmaları sayesinde yıl boyu ete kavuşacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanı İlhami Yıldırım, bağışçılarından aldıkları tüm kurbanları konserve haline getirip yıl boyunca tüm ihtiyaç sahiplerine dağıttıklarını belirtti.

Bayram bereketinin yıl boyu sürmesini istediklerini vurgulayan Yıldırım, "Uygulayacağımız modelle bağışçılarımız sayesinde vekalet kuralına ve usulüne uygun yapılacak kesimler ile hazırlanan kurban etlerimiz mazlum ve mahzun kardeşlerimize yıl boyunca, yurt içinde ve yurt dışında ulaştırılacaktır." ifadelerini kullandı.

Bu arada, Türk Kızılayı İstanbul Şubesi, kampanya kapsamında yurt içinde bir hisse bedelini 735 lira, yurt dışında ise 500 lira olarak belirledi.

Şube, bu yıl da binlerce ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban bereketini taşımayı hedefliyor.

Türk Kızılayı İstanbul Şubesine kurban bağışlamak isteyenler, Tarihi Sirkeci Garı'nın karşında bulunan İstanbul Şubesine gelerek bizzat bağış yapabilecekleri gibi "www.istanbulkizilay.org.tr" internet sayfası üzerinden online bağışta bulunabilecek.

Hayırseverler ayrıca, "0212 5223030" numaralı telefonu arayarak, görevli personellerin yardımıyla ya da Türk Kızılayı İstanbul Şube Başkanlığı, Akbank Çekmeköy Şubesine banka yoluyla da kurban bağışı yapabilecek.

#Kurban
#Kızılay
#Diyanet Vakfı
#Kurbanlık fiyatları
#Kurban fiyatları
7 yıl önce