|

Kuşadası Körfezi’nde 53 kaçak göçmen yakalandı-Aydın haber

Kuşadası Körfezi'nde jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda toplam 53 kaçak göçmen ve insan kaçakçısı olduğu iddia edilen Türk vatandaşı bir kişi yakalandı.

Yeni Şafak
21:51 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 22:30 - 29/03/2017 Çarşamba
IHA
Kuşadası Körfezi’nde 53 kaçak göçmen yakalandı
Kuşadası Körfezi’nde 53 kaçak göçmen yakalandı

Kuşadası Körfezi'nde jandarma ve sahil güvenlik ekiplerinin gerçekleştirdiği iki ayrı operasyonda toplam 53 kaçak göçmen ve insan kaçakçısı olduğu iddia edilen Türk vatandaşı bir kişi yakalandı. Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Körfezi'ndeki ilk kaçak göçmen operasyonu jandarma tarafından Güzelçamlı'daki Dilek Yarımadası-Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda gerçekleştirildi. Kuşadası Jandarma Komutanlığı'na bağlı asayiş timleri foto kapanların bir grubu tespit etmesi üzerine, Balderesi mevkisinde 6'sı çocuk 13 Suriye uyruklu ve 3 Afganistan uyruklu kişiyi yakaladı.



Kuşadası Körfezi'ndeki ikinci göçmen operasyonu ise Ahmetbeyli açıklarında gerçekleştirildi. Yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Sisam adasına kaçmak için tekne ile Kuşadası Körfezi'ne açılan Suriye uyruklu 37 göçmenin yardım talebi üzerine sahil güvenlik ekipleri tarafından operasyon gerçekleştirildi. Operasyonda kaçak göçmenler kurtarılırken, göçmen kaçakçısı olduğu iddia edilen Türk vatandaşı bir kişi de gözaltına alındı. Kaçak göçmenler, işlemlerin tamamlanmasının ardından il göç idaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.



Denizde sürüklenen deniz bisikleti ve yattakileri sahil güvenlik kurtardı

- Kuşadası Körfezi ve Didim açıklarında denizde sürüklenen bir tekne ile bir deniz bisikletindeki 3 kişiyi sahil güvenlik ekipleri kurtardı. Edinilen bilgiye göre, Kuşadası Körfezi'nde Menderes'e bağlı Tuzla Burnu'nda deniz bisikleti ile açılan bir kişiden 2 saattir haber alınamaması yönündeki ihbar üzerine sahil güvenlik ekipleri operasyon başlattı. Havadan sahil güvenlik helikopteri ile kaybolan şahıs ve deniz bisikletinin tespit edilmesinin ardından sahil güvenlik botu tarafından kurtarılan kişi Kuşadası Limanı'na getirildi. Sahil güvenlik ekiplerinin bir diğer kurtarma çalışmasında ise Didim'de gerçekleştirdiği bir başka operasyonda ise Didim açıklarında içerisinde iki kişi bulunan motor bir yatın makine arızası nedeniyle sürüklenmesi üzerine operasyon yapıldı. İhbarın üzerinden harekete geçen sahil güvenlik ekipleri, söz konusu motor yatı ve içindekileri kurtararak, Didim D-Marin'e getirdi.


#Kuşadası
#Aydın
#göçmen
#kaçak göçmen
7 yıl önce