|

Kuşadası'nda 48 kaçak yakalandı-Aydın haberleri

Aydın'nın Kuşadası İlçesi açıklarında sahil güvenlik tarafından, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yabancı uyruklu 48 kaçak yakalandı.

Yeni Şafak
20:38 - 30/09/2016 Cuma
Güncelleme: 17:43 - 30/09/2016 Cuma
DHA

Aydın'nın Kuşadası İlçesi açıklarında sahil güvenlik tarafından, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yabancı uyruklu 48 kaçak yakalandı.



Devriye görevi yapan sahil güvenlik botu, dün saat 08.20'de, Kuşadası açıklarında motorlu lastik botta kaçaklar olduğunu fark etti. Botu durduran sahil güvenlik ekibi, Yunanistan'ın Sisam Adası'na geçmeye çalıştıkları belirlenen 29'u Afganistan, 14'ü Suriye, 5'i de İran uyruklu toplam 48 kişiyi yakaladı. Aralarında 8 çocuk ve 12 kadının da bulunduğu kaçaklar, sahil güevinlik botuna alınarak Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na getirildi.



Kaçaklar, insani yardım yapıldıktan sonra işlemlerinin ardından Aydın İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.




Aydın'da 11 kişi FETÖ'den tutuklandı



AYDIN'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden eski İl Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka ile işadamı Haluk Ancın'ın da aralarında bulunduğu 11'i tutuklandı.


Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında geçen 23 Eylül'den itibaren farklı zamanlarda 13 kişi gözaltına alındı. Aralarında işadamı, gazeteci ve esnafın da bulunduğu şüphelilerin, FETÖ'nün iletişim kurmak için kullandığı şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı ileri sürüldü.


Bugün adliyeye sevk edilen şüphelilerden İl Kültür ve Turizm eski Müdürü Nuri Aktakka ile işadamı Haluk Ancın'ın da aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklandı, 2 kişi ise serbest bırakıldı




#Aydın
#Kuşadası
#Kaçak
8 yıl önce