|

Kütahya'da Ramazan pidesi ne kadar?

Kütahya'da Ramazan pidesi ne kadar oldu? Kütahya'nın Simav ilçesinde pidenin gramajı düşürüldü. Peki pide ne kadar?

Yeni Şafak
13:22 - 27/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 13:24 - 27/05/2017 Cumartesi
IHA
Kütahya'da Ramazan pidesi ne kadar?​
Kütahya'da Ramazan pidesi ne kadar?​
Kütahya’nın Simav ilçesinde, Ramazan ayının vazgeçilmezi pidenin gramajı düştü. Geçen yıl 1,5 liradan satılan pide 400 gramdan 350 grama düşürülürken, bu yıl fiyatlar değişmedi, ancak pidenin hamuru 25 gram daha eksildi.

Simav Fırıncılar ve Gıda Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Tahir Özlüer, (58) “Bu yıl ramazan pidesinin fiyatını değiştirmedik, 325 gram sade pide 1,5 liradan satılacak. Özel olarak sipariş verilen yumurtalı ve içli pideler, kullanılan malzeme ile hesaplanıyor” dedi.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan, ilçe genelinde pide fırını olarak bilinen işletmelerin Ramazan ayı boyunca sürekli denetleneceğini belirtti. Özkan, “Ramazan ayında tüm fırınlarımızın yoğun bir çalışması olacak, Gıda maddesi olarak Ramazan pidesine hiçbir katkı maddesinin karıştırılmaması için talimatlarımızı verdik. Esnafımızın titiz ve temiz gıda maddesi üreteceğine inanıyorum. Şüpheli durumlarda, vatandaşlarımızın Belediye zabıta Müdürlüğüne ihbarda bulunmaları gerekiyor. İlçe dışından gelerek, özel araçlar içinde kontrolsüz bir şekilde satılan gıda maddelerini kesinlikle almayın” şeklinde konuştu.

Simav Belediye Başkanı Süleyman Özkan ile Fırıncılar ve Gıda Maddeleri Esnaf Odası Başkanı Tahir Özlüer, Simavlı vatandaşların Ramazan-ı şeriflerinin ’hayırlı olması’ dileklerinde bulundular.
#Kütahya
#Simav
#Ramazan pidesi
7 yıl önce
default-profile-img