|

Kuzey Irak referandum sonuçları ne zaman belli olur?

İsrail dışında tüm dünyanın karşı çıktığı Kuzey Irak referandum oylaması için Mesud Barzani inadından vazgeçmedi ve halk sandık başına gitti. Peki Kuzey Irak referandum sonuçları ne zaman belli olur? İşte ayrıntılar...

Yeni Şafak
11:52 - 25/09/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:04 - 25/09/2017 Pazartesi
Diğer
​Kuzey Irak referandum sonuçları ne zaman belli olur? sorusunun yanıtı haberimizde.
​Kuzey Irak referandum sonuçları ne zaman belli olur? sorusunun yanıtı haberimizde.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, sandık başına giderek oyunu kullandı.Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, referandumdan vazgeçmeyerek sandık başına gitti. IKBY Başkanı Barzani, dün düzenlediği basın toplantısında sandık başına giderek oy kullanılmasını istemişti. Barzani oyunu kullandı.

Kuzey Irak referandum sonuçları ne zaman belli olur?

Kuzey Irak'ta sözde referandum sonuçlarının 72 saatte tamamlanıp açıklanması bekleniyor. Reuters, 5.2 milyon seçmenin bulunduğu bölgede oy pusulalarında dört ayrı dilin yer aldığını bildiriyor: Kürtçe, Türkçe, Arapça ve Süryanice.

Başbakan Binali Yıldırım katıldığı özel bir televizyon programında IKBY referandumuna dair özel açıklamalarda bulundu. Başbakan Yıldırım, kriz artık zirve yaptı ve inatla Kerkük gibi, Musul gibi, yani anayasayla tanınmış sınırlar dışında da bu referandumu yapma inadı bir anlamda sıcak bir çatışmaya da zemin hazırlamıştır ifadeleri oldukça dikkat çekti.

#​Kuzey Irak referandum sonuçları
#​Kuzey Irak
#Referandum sonuçları
#Kerkük
#Musul
#Mesud Barzani
#IKBY
6 yıl önce
default-profile-img