|

KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu? 2017-2018 KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

KYK burs başvuru tarihleri öğrenciler tarafından merak ediliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) 2017-2018 burs başvuru tarihleri ve işlemleri hakkındaki açıklamaları haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
21:01 - 19/09/2017 Salı
Güncelleme: 21:18 - 19/09/2017 Salı
Diğer
​KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu? 2017-2018 KYK burs başvurusu nasıl yapılır?
​KYK burs başvuru tarihleri belli oldu mu? 2017-2018 KYK burs başvurusu nasıl yapılır?
KYK burs başvuru tarihleri
ne zaman, başvurular nasıl yapılacak? Öğrencilerin en çok merak ettiği bu soruların yanıtını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (
KYK
) 2017-2018 Burs başvuruları henüz başlamadı. Başvurular içinkesin bir tarih bulunmasa da Eylül ayı içerisinde başvuruların alınmasına başlanacağı tahmin ediliyor.
KYK burs başvuruları
yla ilgili tüm detayları ve son gelişmeleri haberimizden takip edebilirsiniz.
KYK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden kabul edilmektedir. Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tr adresinde ilan edilmektedir.

KYK BURS ÜCRETLERİ NE KADAR?

2017 Ocak itibari ile KYK Burs ve Kredileri, 25 TL bir artış ile 450 Türk Lirası olarak belirlendi. Bu sene zam oranı geçtiğimiz yıla göre bir hayli az oldu. 2016'da KYK Burs ve Kredileri 70 TL kadar bir zam almıştı ve 400 TL'ye çıkmıştı. 2017'de ise KYK Burs ve Kredi tutarı 425 TL'den 450 TL'ye yükseldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması “Bu yıl lisans öğrencilerine kredi burs 470 TL olarak ödenecek” şeklindeydi.

KYK BURS BAŞVURU BELGELERİ NELER?

• Şehit çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşleri)veya gazi çocuğu (İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge),

• Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi)

• Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)

• Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)

• 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21 nci Maddesi kapsamında ki öğrenciler (Valilikten alınacak belge)

• Milli futbolcular Futbol Federasyonundan alınacak belge (diğer branşlarda milli olmuş amatör sporcular Kurumumuz tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından Milli Sporcu Belgesi.)

• Anne ve babası vefat edenler,(Kurumumuz tarafından Mernis'den alınmaktadır.)

#KYK
#Burs başvuruları
#KYK burs başvuru tarihleri
7 yıl önce