|

KYK Burs başvuruları nasıl yapılır? 2017-2018 KYK burs başvuru tarihleri

KYK Burs başvuruları nasıl yapılır? Yükseköğrenim Kredi ve Yurtları Kurumu (KYK) Burs başvuru tarihleri adaylar tarafından merak ediliyor. Kyk burs başvuru işlemlerini ve ayrıntılı bilgileri haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
20:46 - 22/09/2017 Friday
Güncelleme: 21:56 - 22/09/2017 Friday
Diğer
​KYK Burs başvuruları nasıl yapılır? 2017-2018 KYK burs başvuru tarihleri
​KYK Burs başvuruları nasıl yapılır? 2017-2018 KYK burs başvuru tarihleri
KYK Burs başvuruları
nasıl ve ne zaman yapılacak? Onbinlerce öğrenci KYK burs başvurularının başlamasını bekliyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde olan Yükseköğrenim Kredi ve Yurtları Kurumu (
KYK
) 2017-2018
Burs
başvuruları
henüz başlamadı. KYK burs başvurularının alınmaya başlanacağı tarih henüz belli değil. Başvurular başladığında sayfamızda sizlere aktaracağız.
KYK Burs başvuruları nasıl yapılır?

KYK Burs başvurularını bekleyen adaylar, başvuru işlemlerinin nasıl yapılacağını ve gerekli belgeleri merak ediyor. KYK burs başvurusu için yapılması gereken işlem Burs/öğrenim kredisi müracaatları, Kurumun kyk.gsb.gov.tr web adresinden ve e-devlet üzerinden kabul edilmektedir. Burs / öğrenim kredisi müracaatında bulunan öğrencilerden sadece öncelik belgesi istenilmektedir. Diğer beyan edilen bilgilere dair belgeler ise istenmemekte olup, beyan edilen bilgilere ait kontroller ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından web ortamında veya manyetik ortamda alınarak, yapılmaktadır. İstenilen belgeler Kurumun kyk.gsb.gov.tradresinde ilan edilmektedir.


KYK BURS BAŞVURU BELGELERİ NELER?

• Şehit çocuğu (Şehit bekar ise bekar kardeşleri)veya gazi çocuğu (İlgili Kurum ve Kuruluşlardan alınacak belge),

• Sağlık kurulu raporu ile %40 ve üzerinde engelli olduğu belgelendirenler.(Tam teşekküllü Devlet Hastanesi)

• Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı yetiştirme yurtlarında barınarak tamamlayanlar (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)

• Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Kurumumuz tarafından araştırılacaktır.)

• 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunun 21 nci Maddesi kapsamında ki öğrenciler (Valilikten alınacak belge)

• Milli futbolcular Futbol Federasyonundan alınacak belge (diğer branşlarda milli olmuş amatör
spor
cular Kurumumuz tarafından T.C Gençlik ve Spor Bakanlığından Milli Sporcu Belgesi.)

• Anne ve babası vefat edenler,(Kurumumuz tarafından Mernis'den alınmaktadır.)

2017-2018 BURS MİKTARLARI NE KADAR OLDU?
Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından yüksek öğrenim gören öğrencileri maddi yönden desteklemek amacıyla ödenen 2017-2018 eğitim öğretim dönemi burs ve kredi miktarlarına zam yapıldı. Beslenme yardımı da artırılırken, üniversite öğrencilerinin merakla beklediği müjdeli
haber
i Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verdi. Burs ve kredi ödemeleri lisans öğrencileri için aylık 425 liradan 470 liraya, yüksek lisans öğrencileri için aylık 850 liradan 940 liraya, doktora öğrencileri için ise aylık bin 275 liradan bin 410 liraya yükseltildi. Böylelikle 2002 yılında 45 lira olan Burs ve Öğrenim Kredisi, yüzde 944 artışla 470 liraya yükselmiş oldu.
ÖĞRENİM KREDİSİNDEN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Yüksek öğrenim gören T.C. vatandaşı öğrencileri maddi yönden desteklemek, sosyal ve kültürel gelişmelerini kolaylaştırmak amacıyla devam ettikleri yüksek öğretim kurumlarının normal öğrenimi süresince verilen, zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmayan borç paradır.

Öğrenim kredisi borcu; öğrenciye normal öğrenimi süresince verilen miktarlara Türkiye İstatistik Kurumu Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksindeki artışlar uygulanarak, hesaplanacak miktarın ilave edilmesi ile tespit edilir.

Öğrenim Kredisinden Yararlanacak Öğrenciler;

- Ön lisans öğrencileri,- Lisans öğrencileri,-Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler; şehit veya gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü vb.),-İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okullara dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yaptıran öğrenciler(intibak sınıfında öğrenim kredisi verilmez),-Yüksek lisans(Master ve Doktora) öğrencileri,öğrenim kredisinden yararlanabilirler.

#KYK
#Burs başvuruları
#KYK burs başvuruları
7 years ago