|

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? KYK sonuç ekranı

2016 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversitelerin başlaması yurt sonuçların açıklanmadı ve öğrencilerin e-Devlet üzerinden KYK burs başvurularını gerçekleştirmesinin ardından sıra sonuçlara geldi. Başvuruların yapılmasıyla birlikte büyük bir umutla kendisine burs çıkmasını bekleyen öğrenciler bir an önce sonuçları bekliyor. Peki 2016 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yeni Şafak
09:05 - 25/10/2016 Salı
Diğer

KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak ve erişime sunulacak? Kredi Yurtlar Kurumu tarafından yapılacak olan açıklama için herkes hazır durumda bekliyor. Başvuruların yapılmasıyla birlikte artık sıra sonuç ekranına geldi. Öğrenciler ise üniversitede daha iyi bir yaşam geçirebilmek için devlet tarafından verilecek bursu bekliyor. Peki KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak?



KYK sonuçlarının henüz ne zaman açıklanacağı belli değil ancak daha önceki zaman dilimleri ele alınırsa sonuçlar Aralık ayında açıklanabilir.



Sonuçlar açıklandığında bu adres üzerinden öğrenebilirsiniz.






HANGİ ÖĞRENCİLER BURSTAN YARARLANACAK?


• Ön lisans öğrencileri,


• Lisans öğrencileri,


• Açık Öğretim öğrencilerinden sadece önceliğe sahip öğrenciler,( şehit çocuğu/kardeşi , gazi çocuğu, anne ve babası her ikisi de ölü olanlar vb.)


• İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.)


• Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)


• ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında herhangi bir puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,


• Amatör Milli Sporcu belgesine sahip olan öğrenciler,


burstan yararlanabilmektedir.


Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.



2017'de burs ücretleri ne kadar olacak?


Geçen sene üniversitede okuyan öğrenciler burs olarak 320 Türk Lirası alırken, dönemin Başbakanı Ahmet Davuoğlu 2017 senesinde burs ve kredi ücretlerinin 400 Türk Lirası olacağını açıkladı. Genel olarak her yıl 20 liralık artıştan ziyade 80 liralık bir artıştan ötürü üniversite öğrencileri oldukça memnun. Genel Müdür Sinan Aksu, birinci sınıfta okuyan öğrenciler için müjdeli bir haber verdi. Genel olarak birinci sınıfta okuyan öğrenciler, bursları ocak ayından itibaren almaya başlarken, artık kasım ayında almaya başlayacaklar.









#KYK
#Burs sonuçları
#KYK sonuçları
7 yıl önce