|

KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Tarih belli mi?

KYK yurt başvuru sonuçları için araştırmalar devam ediyor. Üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte barınma ihtiyaçlarını karşılamak isteyen öğrenciler belirtilen tarihler arasında e-Devlet aracılığı ile başvurularını gerçekleştirmiş ve sonuçlara odaklanmıştı. Öğrenciler şimdiden yedek mi yoksa asil mi olup olmadıklarını merak ediyor. Peki KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yeni Şafak
14:47 - 22/08/2017 Salı
Güncelleme: 14:50 - 22/08/2017 Salı
Diğer
KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?
KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvuru sonuçları merakla bekleniyor. Üniversite hayatında uygun fiyata kaliteli bir yerde kalmak isteyen öğrenciler yurt başvuru sonuçlarına odaklandı. KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna odaklanan öğrenciler gelecek resmi açıklamayı bekliyor. Peki KYK yurt başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

KYK yurt başvuru sonuçları için henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak geldiği andan itibaren haberimizden öğrenebilirsiniz.
Sonuçlar nereden öğrenilecek?

Yurt başvuru sonuçları iki adres üzerinden öğrenilecek. Sonuçlar açıklandığı andan itibaren hem KYK resmi internet sitesi üzerinden hem de e-Devlet üzerinden rahatlıkla öğrenilecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Bak'dan yurt başvuruları için açıklama

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, bazı ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Rize'de, ilk olarak Kalkandere ilçesindeki Rize Organize Sanayi Bölgesi'ne gitti.Bakanlık olarak yoğun bir döneme girdiklerine işaret eden Bak, yurt başvurularına değindi.

Şu ana kadar 360 bin öğrencinin yurt için başvuruda bulunduğunu belirten Bak, şunları kaydetti:

"Bu akşam sonuna kadar bu sayının 380 bine yükselmesini bekliyoruz. Onun için hazırlıklarımızı yaptık. Kredi ve Yurtlar Kurumu teşkilatımızla beraber öğrencilerimizi bekliyoruz. Yeni eğitim öğretim dönemine üniversitelerimizde Kredi ve Yurtlar Kurumunun 611 bin yatak kapasitesi olarak hazırız. Tabii bunun 400 bini daha önce yerleştirdiğimiz, okullara devam eden öğrencilerimiz. Yeni dönemde de 220 bin civarında öğrencilerimizi yurtlarımıza alacağız. Bu değerlendirme yapılırken de 11 ayrı kritere bakılıyor. Kayıtlarla beraber bunu süratli şekilde gerçekleştireceğiz."

#KYK
#KYK yurt sonuçları
#Yurt başvuru sonuçları
7 yıl önce