|

Lazer Epilasyon Yapılırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Lazer epilasyon yöntemi kıl köklerini güçsüzleştirerek kalıcı olarak dökülmesine yol açar ve ilk uygulamadan sonra kıl köklerini 10 gün içerisinde uzatarak dökülmesine neden olur. Güvenilir, sağlıklı, acısız ve ağrısız yöntem olmasının yanı sıra kalıcı olarak da tercih edilen bu yöntem de dikkat edilmesi gereken hususlar vardır.

Yeni Şafak ve
17:08 - 14/06/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:13 - 14/06/2017 Çarşamba
Diğer
bakım
bakım
İlk aşama seanslara düzenli olarak gidilmesidir. Eğer seans aksatılırsa olumlu sonuç vermeyebilir. Bu yüzden düzenli olarak tedavi süreci devam ettirilmelidir. İkinci önemli aşama ise lazer epilasyon uygulanan kişi 3 gün boyunca asla güneş ışınlarına maruz kalmamalıdır. İşlemden sonra solaryum tehlikeli ve olumsuz olabilir bu yüzden önerilmemektedir. Kadınlar en fazla lazer epilasyon yaptırırken erkekler de
Fue Saç Ekimi
işlemini yaptırmaktadır.
Epilasyon işleminden sonraki günlerde ise cildin tahriş olmasına neden olabilecek her türlü peeling, krem, maske gibi cildi olumsuz etkileyecek maddelerden uzak durulmalıdır. Uygulama yapılacak sağlık kuruluşunun profesyonel düzeyde ve deneyimli olması ise önemli bir husustur. Bu alanda uzman olan kişiler tarafından işlem yapıldığı takdirde başarılı sonuçlar ve kalıcı sonuçlar elde edilir. Ayrıca kadınların en fazla tercih ettiği operasyonlar arasında
kimyasal peeling
operasyonları da bulunmaktadır.
Bilinçsiz olarak uygulanan lazer yöntemi kişide kalıcı izlere yol açar. Üçüncü aşama işlemin etkin bir şekilde olması için kıl ve cilt tipine göre değerlerin doğru tespitinin yapılmasıdır. Cilt rengi, kıl rengi, kıl yoğunluğu ve kıl kalınlığına bakarak doğru cihaz belirlenmelidir. Diğer önemli husus işlem yapılmadan bir süre önce ( genellikle bu süreyi uzman doktor belirler) ağda, jilet, tüy dökücü krem gibi kıl köklerine zarar verebilecek herhangi bir işlemin uygulanmamasıdır.
Lazer epilasyon
operasyonuna girmeden bir ay öncesinden bronzlaşma ve gün ışığından uzak durulmalıdır. Kişi kendi ten rengine sahip olduğu zaman işlemin uygulanması doğrudur. Bu hususlar dikkate alındığı takdirde lazer uygulaması olumlu sonuçlar verir.

Daha fazla bilgiyi FBM Tıp Merkezi’nden alabilirsiniz.

#Lazer epilasyon
#sağlık
#bakım
7 yıl önce