|

LİG TV ( beIN Sports ) maç özetleri! Süper Lig’de 16. hafta

Süper Lig’de 16. hafta maçları devam ediyor. Zirve yarışının kızıştığı haftalarda rakipler kıyasıya mücadele ediyor. Sizler de bu hafta oynanan tüm maç özetlerini beIN Sports ( LİG TV ) maç özetleri sayfasından izleyebileceksiniz.

Yeni Şafak
08:20 - 17/12/2017 Pazar
Güncelleme: 08:29 - 17/12/2017 Pazar
Diğer
Süper Lig'de oynanan 16. hafta maçlarının özet görüntülerini beIN Sports aracılığı ile izleyebilirsiniz.
Süper Lig'de oynanan 16. hafta maçlarının özet görüntülerini beIN Sports aracılığı ile izleyebilirsiniz.

Süper Lig’de bu hafta çok heyecanlı maçlar oynanıyor. Beşiktaş, Galatasaray ve Başakşehir aynı günde rakipleriyle karşılaşıyor. Puan durumunun kızıştığı Süper Lig’de ise maç özetleri oldukça fazla merak ediliyor. İşte sizler için hazırladığımız LİG TV (beIN Sports ) maç özetleri sayfası.

Süper Lig maç özetleri

Süper Lig'de oynanan maç özetlerini sizlere sunacağımız bağlantılar üzerinden rahatlıkla izleyebilirsiniz.

Yeni Malatyaspor Galatasaray maçı istatistikleri

İki takım tarihlerinde ilk kez bir resmi maçta karşı karşıya gelecek.

Galatasaray, Süper Lig'de lige o sezon yükselen takımlara karşı oynadığı son sekiz maçın yedisini kazandı (1M). Galatasaray sadece Karabükspor deplasmanında mağlup olmuştu (21.01.2017, 2-1).

Galatasaray, ligde son sekiz maçtır arka arkaya aynı sonuçla sahadan ayrılmıyor (4G 1B 3M). Sarı kırmızılılar geçen hafta Akhisarspor'u 4-2 mağlup etmişti.

Galatasaray son üç deplasman maçında sahadan yenik ayrıldı ve bu maçlarda toplam 10 gol yerken sadece iki gol atabildi. Galatasaray en son Ocak - Nisan 2011 arasında arka arkaya dört deplasmanda yenilmişti (toplam beş maç).

Bu sezonun ilk 11 haftasında dokuz gol yiyen Galatasaray, son dört haftada 10 gol yedi.

Evkur Yeni Malatyaspor, ligde beş maçtır kazanamıyor (2B 3M) ve bu maçların dördünde gol atamadı.

Bu sezon Süper Lig'de iç sahada Yeni Malatyaspor'dan (9) daha az puan toplayan sadece iki takım var: Alanyaspor (7) & Karabükspor (6).

Bu sezon ligde en fazla ikili mücadele (917, maç başına 61.3) ve hava topu mücadelesi (296, maç başına 19.7) kazanan takım Yeni Malatyaspor.

Galatasaray bu sezon Süper Lig'de en fazla gol atan (33) ve rakip ceza sahalarında topla en fazla buluşan (375, maç başına 25) takım.

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de iç sahada öne geçtiği iki maçı da kazanırken, geri düştüğü beş maçta da galibiyet elde edemedi (2B 3M).

Bu sezon Süper Lig'de attığı goller ile gol beklentisi arasında en büyük farka sahip olan takım Galatasaray (9.82). Çektiği şutların kalitesine göre 23.2 gol beklentisine sahip olan Galatasaray, ligde 33 gol buldu.

Galatasaray bu sezon ligin en fazla isabetli şut atan takımı (86). Yeni Malatyaspor ise bu alanda ligde en kötü ikinci takım (54).

Emanuel Dening, Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'de iç sahada attığı son beş golün üçüne direkt katkı yaptı (bir gol, iki asist).

Galatasaray'ın deplasmanda attığı son dört golün üçü Bafetimbi Gomis'ten geldi.

Bafetimbi Gomis bu sezon ligin en golcü oyuncusu (14). Yeni Malatyaspor'un golcüsü Khalid Boutaib, Gomis'in yarısı kadar gol atmasına rağmen, takımına Fransız oyuncu ile aynı puanı kazandırdı (5).

Younes Belhanda bu sezon Süper Lig'de en fazla asist yapan oyuncu (6).

B
eşiktaş Osmanlıspor istatistikleri

İki takım Süper Lig'de 14 kez karşılaştı (2009/10 sezonu hariç). Beşiktaş bu maçların dokuzundan galip ayrıldı (2B 3M).

Beşiktaş, Osmanlıspor ile ligde oynadığı son beş maçı (2009/10 sezonu hariç) kazanmayı başardı ve son iki maçta da rakibinden gol yemedi.

Beşiktaş, iç sahada Osmanlıspor ile oynadığı yedi maçın beşini kazandı (2M) ve bu maçlarda rakibine ortalama 2.6 gol attı.

Beşiktaş, Süper Lig'de evinde 34 maçtır kaybetmiyor (27G 7B). Bu Süper Lig'de halen devam eden en uzun iç saha yenilmezlik serisi ve aynı zamanda Beşiktaş'ın 1989-92 arasında kulüp rekoru kırdığı 51 maçlık iç saha yenilmezlik serisinden bu yana en uzun serisi.

Beşiktaş evindeki son sekiz lig maçının beşinde gol yemedi.

Beşiktaş ligde yedi maçtır yenilmiyor ama bu maçların sadece üçünü kazanabildi (4B).

Osmanlıspor bu sezon Konyaspor ile birlikte ligin deplasman maçlarında en kötü iki takımından biri (1 puan). Osmanlıspor ligde toplamda 10 maçtır deplasman galibiyeti göremiyor (1B 9M) ve bu maçların tamamında gol yedi (ortalama 2.4).

Bu sezon ligde gol beklentisi en yüksek (30.9 xG) ve yediği gol beklentisi en düşük (13.8 xGA) takım Beşiktaş. Beşiktaş, ligde bu sezon attığı gol ile atması beklenen gol arasında negatif yönde en fazla fark olan takım (7.9).

Beşiktaş bu sezon Süper Lig'in en az gol yiyen (13) ve en fazla maçta kalesini gole kapatan takımı (6).

Osmanlıspor bu sezon ligde öne geçtiği maçlarda en fazla puan kaybeden takım (11).

Osmanlıspor bu sezon kalesinde gördüğü 27 golün 17'sini maçların ilk yarılarında yedi: %63'lük bu oran ligdeki en yüksek oran.

Beşiktaş'ın Süper Lig'de Osmanlıspor'a attığı son beş golün dördünde Cenk Tosun'un direkt katkısı var (üç gol, bir asist).

Orkan Çınar, Süper Lig'de Osmanlıspor'a karşı iki maçta bir gol attı. Osmanlıspor, Orkan'ın ligde gol atmayı başardığı üç takımdan biri (Trabzonspor ve Rizespor ile birlikte).

Ricardo Quaresma bu sezon ligde en fazla isabetli orta yapan oyuncu (48). Quaresma 39 şut pası ile bu alanda ligin en iyi üçüncü oyuncusu, ancak Portekizli yıldız bu sezon sadece bir asist yapabildi.

Serdar Gürler bu sezon Süper Lig'de Younes Belhanda'nın (6) ardından en fazla asist yapan ikinci oyuncu (5). Serdar, Osmanlıspor'un bu sezon ligde attığı 22 golün yarısına direkt katkı yaptı (altı gol, beş asist).

#Süper Lig
#beIN Sports
#Maç özetleri
6 yıl önce