|

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM net tarih verdi

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı belli oldu. LYS sınavına giren öğrenciler sorulara ve cevap anahtarına erişim sağladıktan sonra şimdi de LYS sonuçlarını merak ediyor. Peki LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yeni Şafak
11:08 - 19/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 11:12 - 19/06/2017 Pazartesi
Diğer
LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?
LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? LYS sınavına giren adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak ediyordu. ÖSYM ise yaptığı açıklamayla birlikte sonuçların açıklanacağı tarihi paylaştı. Peki heyecanla beklenen LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

2017 LYS sonuçları 11 Temmuz 2017'de açıklanacak.
LYS soru ve cevap anahtarı yayımlandı

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavlarının (LYS) soru ve cevapları, ÖSYM'nin internet sitesinden yayımlandı.

Adaylar, 10-11 Haziran'da yapılan LYS-4 (sosyal bilimler), LYS-1 (matematik), 17 Haziran'da uygulanan LYS-2 (fen bilimleri) ve LYS-5 (yabancı dil) ile bugün gerçekleşen LYS-3 (edebiyat-coğrafya) temel soru kitapçığı ile cevap anahtarına, ÖSYM'nin internet sayfasından erişebilecek.

ÖSYM, 2016-LYS'de kullanılan soruların "Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser" niteliğinde olduğunu hatırlatarak, telif hakkı ÖSYM'ye ait soruların, kurumun yazılı izni bulunmadan çoğaltılamayacağı, dağıtılamayacağı ve yayınlanamayacağı uyarısını tekrarladı.

LYS'DE BELİRLEYİCİ MATEMATİK OLACAK

En geniş katılımlı ikinci oturum olan LYS-3’te 832 bin 994 aday Türk Dili ve Edebiyatı’nda 56, Coğrafya-1’de ise 24 soru yanıtladı. Ayrıca Türk Dili ve Edebiyatı’nda 2 ve Coğrafya-1’de 1 soru açık uçlu yöneltildi. 1 milyon 72 bin 396 adayın başvurduğu LYS’lerin soru ve cevap anahtarları ÖSYM’nin internet sitesinde yayınlandı.

Uzmanlara göre, tüm LYS’ler değerlendirildiğinde bu yılın belirleyicisi LYS-1 (Matematik) olacak. Uzmanlar, LYS-3’ün adayları zorlamadığını, müfredat dışı ya da sürpriz soru bulunmadığını belirtirken, kimi eğitimciler edebiyatta Orhan Pamuk’a ait eser sorusunun ayırt edici olacağını söyledi.

#LYS
#LYS sonuçları
#2017 LYS sonuçları
7 yıl önce