|

Malatya Emniyeti'nden bayram tedbirleri-Malatya haber

Malatya İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşların Ramazan Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmesi için bayram boyunca gerekli tüm tedbirlerin en üst düzeyde alınacağı belirtildi.

Yeni Şafak
17:40 - 22/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:55 - 22/06/2017 Perşembe
IHA
Malatya Emniyeti'nden bayram tedbirleri
Malatya Emniyeti'nden bayram tedbirleri

Malatya İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, vatandaşların Ramazan Bayramını huzur ve güven içerisinde geçirmesi için bayram boyunca gerekli tüm tedbirlerin en üst düzeyde alınacağı belirtildi.

Ramazan Bayramına sayılı günler kala İl Emniyet Müdürlüğü de kentte oluşabilecek olumsuzlukların önüne geçmek için tedbirlerini almaya başladı.

Konuyla alakalı olarak İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada,

“Malatya İl Emniyet Müdürlüğümüzce, vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı ve öncesini huzur ve güven ortamı içerisinde geçirmeleri amacıyla 23 Haziran Cuma günü saat 17: 00’dan 27 Haziran Salı günü saat 24:00’a kadar ilimiz merkezinde ve ilçelerinde güvenlik önlemleri artırılarak, özellikle Asayiş Şube Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından genel güvenlik önlemlerine ek olarak Ramazan Bayramı tatili boyunca gerekli tüm tedbirler en üst seviyede alınacaktır” denildi.

Açıklamada, asayiş yönünden, alışveriş merkezleri, pazar yerleri ve halkın yoğun olarak bulunduğu ana caddelerde kapkaç, yankesicilik ve dolandırıcılık olaylarına karşı ekip sayısının arttırılarak denetim ve kontrollerin sıklaştırılacağı, şehrin hareketli noktalarının da yaya devriyeler, motorize ekipler, resmi ve sivil ekipler tarafından kontrol altına alınacağı belirtildi.

Malatya halkının can ve mal güvenliğini en üst düzeyde tesis edebilmek, bayram öncesi, bayram günleri ve bayram sonrası olmak üzere il merkezinde meydana gelebilecek asayiş olaylarını önlemek ve meydana gelen olaylara ise anında müdahale etmek amacıyla, şehrin her noktasında asayiş önlemlerinin takviye kuvvetlerle güçlendirileceği bilgisi verildi.
Kabir ziyaretlerinde güvenlik ve trafik tedbiri

Açıklamada, arefe ve bayram günlerinde vatandaşların yoğun olarak ziyaretlerde bulunacakları şehitlik ve mezarlıklar civarında da gerekli güvenlik ve trafik tedbirleri alınacağı ifade edildi.

Açıklamada, trafik yönünden alınacak tedbirlerle ilgili olarak ise, “23 Haziran Cuma gününden başlayarak 27 Haziran Salı günü sona erecek olan Ramazan Bayramı tatili süresince meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek, vatandaşlarımızın bayramı aileleri ve yakınları ile birlikte güvenli bir trafik ortamında geçirmelerini sağlamak amacıyla gerekli tüm trafik tedbirleri alınacaktır. Arefe ve Bayram günlerinde mezarlıklarda oluşabilecek trafik yoğunluğuna yönelik şehitlik ve mezarlıklar civarında gerekli görevlendirmeler yapılmıştır. Bayram süresince İlimizde üzücü kazaların meydana gelmemesi için motorize trafik ekiplerimiz, MOBESE görevlilerimiz, motosikletli ekipler ve yaya görevlilerimizin yol ve trafik durumuna göre denetimleri devam edeceğinden vatandaşlarımızın seyahatleri süresince başta emniyet kemeri kullanımı ve hız sınırlarına riayet etmek gibi trafik kurallarına eksiksiz olarak uymaları gerekmektedir. Şehirlerarası otobüs terminalinde trafik görevlilerimiz tarafından, ilimize giriş ve çıkış yapan otobüslerin denetimleri yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.

#Malatya
#Emniyet
#Bayram tedbirleri
7 yıl önce