|

Manchester United Fenerbahçe canlı skor

Manchester United Fenerbahçe canlı skor takibini haberimizden yapabilirsiniz. UEFA Avrupa Ligi'nde bu akşam Fenerbahçe deplasmanda İngiliz devi Manchester United ile kozlarını paylaşıyor. A Grubu'ndaki bu önemli mücadelenin canlı skor ekranını, maçtan istatistikleri, ilk 11'leri ve daha fazlasını sizlere aktarıyoruz. İşte maçtan son gelişmeler.

Yeni Şafak
22:58 - 20/10/2016 Perşembe
AA
Manchester United Fenerbahçe canlı skor

ekranı ile karşınızdayız. UEFA Avrupa Ligi A Grubu 3'üncü maçında Manchester United ile Fenerbahçe karşılaşıyor. Taraftarların heyecanla beklediği bu mücadelenin canlı skorunu 3 boyutlu sayfamızdan takip edebilirsiniz. İşte maçtan tüm detaylar.



Manchester United Fenerbahçe canlı skor sayfası






İlk 11'ler


UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Manchester United ile Fenerbahçe arasında oynanacak karşılaşmanın hakemleri ve takım kadroları şöyle:



Stat: Old Trafford



Hakemler: Benoit Bastien, Frederic Haquette, Hicham Zakrani (Fransa)



Manchester United: De Gea, Darmian, Smalling, Bailly, Shaw, Carrick, Pogba, Lingard, Mata, Martial, Rooney



Fenerbahçe: Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Skrtel, Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, De Souza, Mehmet Topal, Neustaedter, Alper Potuk, Volkan Şen, Van Persie











Robin Van Persie: “Benim için çok özel bir olacak"


Eski takımı Manchester United'a karşı forma giyecek olan Fenerbahçe'nin Hollandalı yıldızı Robin van Persie, “Benim için çok özel bir an, çok özel bir maç olacak" dedi.


Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Robin van Persie, UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nun 3. maçında oynayacakları Manchester United maçı öncesi İngiliz ekibinin kulüp televizyonuna açıklamalarda bulundu.


Manchester United maçının kendisi için özel bir anlam taşıdığını söyleyen Persie, "Özel bir maç olacak. Manchester United'ın Şampiyonlar Ligi'nde olmak istediğini biliyorum ama şimdi Avrupa Ligi'nde. Son maçımız, benim ilk takımlarından biri olan Feyenoord'a karşıydı. Şimdi ise Manchester United. Fenerbahçe'de oynuyorum ve takımım için en iyisini yapmak istiyorum. Tabi ki evimde bu güzel taraftara karşı oynamak çok özel" açıklamalarında bulundu.


"Bizim için zor bir maç olacak"


Sarı-lacivertli yıldız kendilerini zor bir maçın beklediğini dile getirerek, “Bizim için zor bir maç olacak. United favori ama ne olacağını asla bilemezsiniz. Güzel bir akşam olmasını ve bundan keyif almayı bekliyorum" ifadelerini kullandı.



Fenerbahçe 5. kez Manchester United'a karşı


UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda yarın İngiltere temsilcisi Manchester United'la oynayacak Fenerbahçe, rakibine karşı 5. kez sahaya çıkacak.



Rakibiyle bugüne dek yaptığı 4 maçta ikişer galibiyet ve yenilgi yaşayan sarı-lacivertliler, 1996 yılında Manchester United'a karşı tarihi galibiyet elde etti.



Manchester United'la ilk kez 1996-1997 sezonunda UEFA Şampiyon Ligi'nde eşleşen Fenerbahçe, İstanbul'da rakibine 2-0 yenildi. Fenerbahçe için tarihi maç 30 Ekim 1996'da İngiltere'de oynandı.



Manchester United, Fenerbahçe maçına kadar, Avrupa kupalarında kendi sahası Old Trafford Stadı'nda çıktığı 56 maçta yenilmeyip 40 yıllık namağlup seri yakaladı. Bu seriyi bitiren takım ise UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez yer alan Fenerbahçe oldu. Sarı-lacivertliler, önemli yıldızlara sahip rakibini 78. dakikada Elvir Boliç'in tek golüyle yenerek, seriyi sonlandırdı.



Ayrıca bu mağlubiyet, Manchester United'ın efsane teknik direktörü Alex Ferguson'un Old Trafford Stadı'nda Avrupa kupalarında aldığı ilk yenilgi oldu.



- Ağır yenilgilerden biri Manchester United'a karşı


Fenerbahçe, Avrupa kupaları tarihinin en ağır yenilgilerinden birisini Manchester United karşısında yaşadı.



Rakibiyle 2004-2005 sezonunda yine UEFA Şampiyonlar Ligi'nde eşleşen sarı-lacivertliler, deplasmanda 6-2 gibi farklı bir skorla kaybetti.



Sarı-lacivertliler, bu maçın rövanşında ise farklı kazanmayı bildi. Rakibini Kadıköy'de Tuncay Şanlı'nın golleriyle 3-0 yenen Fenerbahçe, ManchesterUnited'a bir yenilgi daha yaşattı.



- İngilizlerle 18. maç


Fenerbahçe, İngiliz takımlarıyla 18. kez karşı karşıya gelecek.



Sarı-lacivertliler bugüne dek İngiltere temsilcileriyle yaptığı 17 maçı, 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 10 yenilgiyle tamamladı. Bu maçlarda 12 gol atan Fenerbahçe, kalesinde 31 gol gördü.



Fenerbahçe'nin İngiliz temsilcileriyle yaptığı maçlar ve aldığı sonuçlar şöyle:



Sezon Organizasyon Rakip Skor (FB-Rakip)



1968-69 Şampiyon Kulüpler Kupası Manchester City 0-0 / 2-1



1977-78 UEFA Kupası Aston Villa 0-4 / 0-2



1979-80 Kupa Galipleri Kupası Arsenal 0-2 / 0-0



1996-97 UEFA Şampiyonlar Ligi Manchester United 0-2 /1-0



2004-05 UEFA Şampiyonlar Ligi Manchester United 2-6 / 3-0



2006-07 UEFA Kupası Newcastle United 0-1



2007-08 UEFA Şampiyonlar Ligi Chelsea 2-1 / 0-2



2008-2009



UEFA Şampiyonlar Ligi Arsenal 2-5 / 0-0



2013-2014 UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme Arsenal 0-3 / 0-2



- İngiltere deplasmanında tek galibiyet


Fenerbahçe'nin İngiltere deplasmanında sadece 1 galibiyeti bulunuyor.



Sarı-lacivertliler İngiliz temsilcileri karşısında sadece yarın karşılaşacağı Manchester United'ı deplasmanda mağlup edebildi. Fenerbahçe, İngiltere'de oynadığı 9 maçta 1 galibiyetin yanı sıra 2 beraberlik ve 6 yenilgi aldı.



Fenerbahçe, İngiliz ekipleriyle oynadığı son 5 maçın 4'ünü kaybederken bir beraberlik yaşadı.



- Advocaat, Manchester United'a karşı Süper Kupa kazandı


Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, Manchester United'a karşı kariyerinin en önemli başarılarından birini elde etti.



Advocaat, 2007-2008 sezonunda Rusya'nın Zenit takımına UEFA Kupası'nı kazandırdı. Aynı sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak tamamlayanManchester United ile Adovaat'ın Zenit'i 2008 Avrupa Süper Kupa maçında karşılaştı.



Hollandalı teknik adam Zenit'in başında Manchester United'ı 2-1 yenerek Süper Kupa'ya uzandı.



Advocaat, Premier Lig'de çalıştığı dönemde ise sadece bir kez Manchester United'a rakip oldu. Geçen sezon başında Sunderland'ı çalıştıran Advocaat, deplasmanda Manchester United'a 3-0 kaybetti.



- Manchester United'ın Türk takımlarıyla 14 maç yaptı


Manchester United, Türk takımlarına karşı daha önce 14 kez mücadele etti.



İngiliz devi bu maçlarda 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Manchester United'ı sahasında yenen iki Türk takımı ise Fenerbahçe ve Beşiktaş oldu.



- Manchester United, iç sahada seri yakaladı


Manchester United, iç sahada Avrupa kupalarında oynadığı son 12 maçı da kaybetmedi.



En son 5 Mart 2013'te İspanyol ekibi Real Madrid'e 2-1 kaybeden İngiliz ekibi, daha sonra sahasında oynadığı 12 maçta 9 galibiyet 3 beraberlik alarak hiç yenilgi yaşamadı.



Fenerbahçe, 1996 yılında yaptığının bir benzerini tam 20 yıl sonra tekrarlamak isteyecek. Sarı-lacivertliler, rakibine 3,5 yıl sonra sahasında Avrupa kupası yenilgisini tattırmak için mücadele edecek.



- Rooney'in gözü rekorda


Manchester United'ın tecrübeli futbolcusu Wayne Rooney, Avrupa kupalarında bir gol daha atarsa kulüp tarihine geçecek.



İngiliz takımı adına bugüne dek Avrupa kupalarında 36 gole imza atan Rooney, bir kez daha fileleri havalandırması durumunda Ruud van Nistelrooy'un (37 gol) rekoruna ortak olacak. Rooney, Fenerbahçe filelerini 2 kez havalandırırsa kulüp tarihin Avrupa kupalarındaki en golcü ismi olacak.



Rooney için Fenerbahçe'nin de bir anlamı bulunuyor. Golcü futbolcu, ilk Avrupa kupası maçına henüz 19 yaşındayken 28 Eylül 2004'te Fenerbahçe karşısında çıktı. Manchester United formasıyla Rooney, Fenerbahçe filelerine tam 3 gol göndererek unutulmaz bir ilk maç heyecanı yaşadı.



Manchester United Fenerbahç
e

canlı skor takibini haberimizden yapabilirsiniz. UEFA Avrupa Ligi'nde bu akşam Fenerbahçe deplasmanda İngiliz devi Manchester United ile kozlarını paylaşıyor. A Grubu'ndaki bu önemli mücadelenin canlı skor ekranını, maçtan istatistikleri, ilk 11'leri ve daha fazlasını sizlere aktarıyoruz. İşte maçtan son gelişmeler.


#Fenerbahçe
#Manchester United
#UEFA Avrupa Ligi
#Canlı skor
#Canlı izle
7 yıl önce