|

Manisa deprem haberi: Manisa'daki deprem tedirgin ediyor!

Manisa'da deprem oldu. Manisa'daki depreme dair detayları AFAD açıkladı. Dün meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası bugün meydana gelen 4.8 şiddetindeki deprem vatandaşları korkuttu. İlk alınan bilgilere göre, Manisa'daki depremde can ve mal kaybı olmadığı yönünde. İşte Manisa'da depreme dair ayrıntılar...

Yeni Şafak
15:14 - 28/05/2017 Pazar
IHA
​Manisa'da deprem oldu. Manisa'daki depreme dair detayları AFAD açıkladı.
​Manisa'da deprem oldu. Manisa'daki depreme dair detayları AFAD açıkladı.

Manisa deprem haberi: Manisa yine sallandı. Manisa’da Başbakanlık Afet Ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Saruhanlı ilçesinde 4.8 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi.

Manisa’da dün meydana gelen 5.1 şiddetindeki depremin ardından çok sayıda deprem meydana gelmeye devam ediyor. AFAD verilerine göre, merkez üssü Manisa’nın Saruhanlı ilçesi olan 4.8 şiddetinde bir deprem daha meydana geldi. Yerin 24 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem sonrası ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı.


Dün merkez üssü Manisa’nın Saruhanlı ilçesi olan 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen Gölmarmara ilçesinde evleri hasar gören vatandaşlar geceyi, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) kurduğu çadırlarda geçirdi. Hasar tespit çalışmalarının devam ettiği bölgede, korku içerisinde olan bazı vatandaşlar gözyaşları içerisinde yetkililerden çadır istedi.Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) yapılan açıklamada, saat 18.53’te, merkez üssü Manisa’nın Saruhanlı ilçesi olan 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 8.2 kilometre olarak ölçüldü. Deprem çevre il ve ilçelerden de hissedildi. Depremin şiddetinin yoğun hissedildiği Gölmarmara ilçesine bağlı Tiyenli Mahallesi’nde de büyük çoğunluğu kerpiç olan yaklaşık 35 evde hasar meydana geldi. Can ve mal kaybının yaşanmadığı deprem sonrası AFAD ekipleri Tiyenli Mahallesi’nde gece boyunca çadır kurdu. Evleri hasar alan vatandaşların bir kısmı yakınlarının evlerine sığınırken, bazıları ise kurulan deprem çadırlarına yerleşti. AFAD ve Kızılay ekipleri vatandaşlara erzak desteğinde bulundu. Ayrıca mahalle camisinde oluşan hasar nedeniyle çadır içerisinde mescit kuruldu. Depremzedeleri ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, “Gölmarmara’nın Tiyenli köyündeyiz. Gölmarmara’da bütün köylerimizde az ya da çok hasar var. En büyük hasarın olduğu köyümüz Tiyenli. Burada yaklaşık 250 hane var. Yaklaşık 40-50 hanede hasar olduğunu biliyoruz. Oturulamayacak durumda. Vatandaşlarımız geceyi bahçelerinde geçirmişler. Gece saat 3 gibi 10 adet çadır kurulmuş. Tabii yetersiz kalmış bu. Aileler kendi bahçelerine birer çadır kurulmasını bekliyorlar” dedi.

Manisa deprem haberini sizlerle paylaştık. En güncel deprem haberlerini yenisafak.com adresinden takip edebilirsiniz.

#Manisa deprem haberi
#Manisa
#Manisa deprem
#AFAD
7 yıl önce
default-profile-img