|

Mardin'de 200 kişilik iş başvurusuna binlerce kişi başvurdu-Mardin yerel haber

Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) daveti üzerine Mardin’de özel bir şirket tarafından açılacak olan çağrı merkezinin 200 personel alımına 6 bin 500 kişi müracaat etti.

Yeni Şafak
17:27 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 17:39 - 17/11/2017 Cuma
IHA
Mardin'de 200 kişilik iş başvurusuna binlerce kişi başvurdu
Mardin'de 200 kişilik iş başvurusuna binlerce kişi başvurdu

Dicle Kalkınma Ajansının (DİKA) daveti üzerine Mardin’de özel bir şirket tarafından açılacak olan çağrı merkezinin 200 personel alımına 6 bin 500 kişi müracaat etti.

DİKA’da 16-17 Kasım tarihlerinde 6 kişilik özel insan kaynakları ekibinin gerçekleştirdiği mülakat sonrası iş başı yapacak olan gençler işe girebilmek için sabahın erken saatlerinde merkezin önüne gelerek uzun kuyruklar oluşturdu. İş başvurusu için 6-9 saat boyunca beklediklerini söyleyen Mardinli gençler kentte işsizliğin acı tablosunu gözler önüne serdi.

Bir günde bin 200 kişi ile mülakat yapıldı

Konuyla ilgili bilgi veren DİKA Yatırım Destek Ofisi sorumlusu Ekrem Dirican, 6 konusunda uzman kişinin dün bin 200 kişi, bugün de bin kişi ile mülakat yaptıklarını söyledi. Dirican, “200 kişi ilk etapta başlangıç için alınacak, ardından 400 ve bin kişiye çıkarılacak. Başvuruda fiş sistemi kurduk kayıtlarımıza göre 3 bin 500 kişi var, tabi hamile ve engellilere ayrıcalık tanıdık. Bunlarla birlikte bu sayı 4 binlere yaklaştı. İşe girenlerin şartları asgari ücret ve prim alacaklar. Artı yol ve yemek. Arapça bilenlere ekstra maaş ödemesi yapılacak. Kızıltepe, Ömerli, Kabala ilçelerine servis sağlanacak. Ortalama olarak bin 500-2 bin Türk lirası maaş alacaklar” dedi.

Mardin’de işsizliğe, işsiz tepkisi
Mardin’deki işsiz gençler, işsizliğe tepki gösterdi. İş başvurusuna gelen Pınar Aksak, “Sabah 9’dan beri buradayız. Mardin’de işsizlik bayağı yüksek. Özellikle üniversite mezunları daha fazla işsiz. Bu durumda artık bir şeyler yapılmalı. Üniversite mezunuyum. Sosyal hizmetler alanında atama bekliyorum ama maalesef yok. Bizde mecbur 5-6 saat bir iş asgari ücret için bekliyoruz” diye konuştu.

DİKA’ya teşekkür eden ve iş başvurusu için gelen Besne Yakak, iş imkanlarının çok zor olduğunu söyledi. Yakak, “Yeni üniversite mezunuyum 1 yıldır boştayım. Bütün öğrenciler Mardin’de boştayız. DİKA’nın başvurusu çok güzel oldu. O kadar insan iş arıyoruz. 3 saati geçti bekliyoruz. İnşallah güzel sonuçlar elde ederiz” diye konuştu.

Mardin’in acı tablosu
İş başvurusunda bulunan Aynur Duru, bu durumun Mardin’in acı tablosu olduğunu söyledi. Duru, “Aslında çok yazık insanların ne kadar işsiz olduğunu gösteriyor. İnsan üzülüyor. Verilen maaş çok az insanın geçimini sağlayamayacağı rakam ama umut kapısı. İnsanlar gelip başvuruyor eve biraz katkımız olsun. Bir acı tarafı var bir iyi tarafı var. Kötü’nün iyisi gibi bir durum. Hiçbir şartta iş bulamıyorsun. Sanayisi çok gelişmediği için Mardin’de iş bulmak zor. Bir İstanbul gibi iş bulamıyorsun. En ufağından bir temizlik işi bile okula hademe alımı için bile binlerce kişi başvuruyor” ifadelerini kullandı.
#Mardin
#Dika
#İş başvurusu
6 yıl önce
default-profile-img