|

Mardin'de toz taşınımı-Mardin hava durumu için tıkla

Suriye üzerinden gelen toz bulutları Mardin'de etkili oluyor. Mardin hava durumu tahminlerini ve son gelişmeleri sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
18:33 - 19/05/2017 الجمعة
Güncelleme: 18:43 - 19/05/2017 الجمعة
AA
Mardin'de toz taşınımı-Mardin hava durumu
Mardin'de toz taşınımı-Mardin hava durumu

Suriye üzerinden gelen toz zerrecikleri Mardin'de etkili oluyor. Suriye üzerinden gelen toz bulutu il merkezinde ve sınıra yakın Nusaybin ile Kızıltepe ilçelerinde günlük yaşamı olumsuz etkiledi.

Vatandaşlar toz bulutu nedeniyle nefes almakta güçlük çekerken yetkililer özellikle kronik hastalığı bulunan vatandaşları, zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı. Vatandaşların büyük bölümü yoğun toz nedeniyle dışarıya çıkmamayı tercih etti, tozlu havada yağan yağmur adeta çamura dönüştü. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, toz bulutunun yarına kadar bölgede etkili olacak yağmurla etkisinin devam edeceğini bildirdi.

Bugün (Cuma) ve yarın (Cumartesi) Güneydoğu Anadolu'nun Doğusu ve Doğu Anadolu'nun Güneydoğusunda Toz Taşınımı Bekleniyor!

Beklenen Hadise

Beklendiği Yer

Bugün öğle saatlerinden sonra Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda (Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Şırnak, Bitlis, Hakkari ve Van) görülecek toz taşınımının yarın (cumartesi) akşam saatlerine kadar etkili olması beklendiğinden meydana gelebilecek hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma ve çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı

19.05.2017 16:00-20.05.2017 20:00

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Yapılan son değerlendirmelere göre ; Ülke genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Aydın, Muğla, Denizli, Afyonkarahisar ve Eskişehir çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli (21-50 mm), Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batı kesimlerinde kuvvetli yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması bekleniyor. Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda bugün ve yarın (cumartesi) toz taşınımı olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının iç ve doğu bölgelerde 4 ila 8 derece azalması, kuzeybatı kesimlerde biraz artması bekleniyor. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile ülkenin doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz'de kuvvetlice (30-50 km/sa), Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-75 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI : Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde devam eden yağışların ; Bugün (19 Mayıs 2017 Cuma) akşam saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri (Gümüşhane, Bayburt, Artvin ile Giresun, Trabzon ve Rize'nin iç kesimleri) ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan) yerel olmak üzere kuvvetli (21-50 mm), bu gece ve yarın (Cumartesi) Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri ile Kahramanmaraş'ın batısında (Andırın) yerel olarak kuvvetli, yer yer çok kuvvetli (21-75 mm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Yıldırım, su baskını, yağış anında ani kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI : Rüzgarın ; Bugün ve yarın (cumartesi) Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-75 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamlar, çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

TOZ TAŞINIMI UYARISI : Bugün Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda (Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Şırnak, Bitlis, Hakkari ve Van) görülecek toz taşınımının yarın (cumartesi) akşam saatlerine kadar etkili olması beklendiğinden meydana gelebilecek hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma ve çamur şeklinde yağış gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

#mardin
#toz bulutu
#Meteoroloji
#Hava durumu
#Uyarı
٪d سنوات قبل