|

Marka Tescil Belgesi Nasıl Alınır

Marka tescil belgesi nasıl alınır

Yeni Şafak
18:27 - 9/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 15:47 - 7/12/2017 Perşembe
Diğer
Marka Tescil Belgesi
Marka Tescil Belgesi
işlemi markanın özgünlüğünü temsil ediyor. Bu nedenle oldukça büyük öneme sahiptir. Gün geçtikçe hızına ulaşılmaz ürünler üretiliyor. Aynı kalite olmaları da pek mümkün olmuyor. Bu nedenle her ürünün kendine ait özgün bir kimliğe ihtiyacı olduğu bir gerçektir. Bu durumda marka tescil işlemi devreye giriyor. Ürünler için marka oldukça önemlidir.
Marka hizmetleri ürünlerin diğer kurumlardan ayrılmasını sağlayan ayırt edici her türlü işaretlerdir. Bu işlemde temel amaç ayırt edici özelliği kazandırmaktır. İsim, soy isim, harf veya işaretler dahil her şey
sayesinde koruma altına alınabilir.

Marka tescili markanızı koruma altına alarak size ait olmasını sağlıyor. Marka tescil belgesi ile marka 10 yıllığına koruma altına alınmaktadır. Bu süre marka sahibinin isteğine göre her 10 yılın sonunda uzatılabilir.

Markanın tüm haklarının kullanıcının elinde olabilmesi için ilk olarak yapılması gereken Türk Patent Enstitüsü’nün onayıyla beraber marka tesciline hak kazanılmış olması gerekmektedir. Gerekli başvurunun ardından marka tüm haklarıyla size ait oluyor. Bu konuda size yardımcı olacak en doğru kurumdur.

Marka başvurusu yapılmadan önce
işlemininyapılması gerekmektedir. Bu işlemi marka sahipleri direkt Türk Patent Enstitüsü’ne yapabilirler. Fakat en sağlıklı sonucu elde edebilmek adına işin uzmanı olan kişi veya kurumlara yaptırılması daha sağlıklı sonuçlar elde edilebilmesi için gereklidir.

Marka tescil başvurusu önemi daha önce yapılmış başvurularla benzer özelliklere sahip olup olmadığının araştırmasını yapmasıdır. Marka uzmanının ulaştığı sonuçta marka başvurusu kısmen veya tamamen reddediliyorsa bu durumda gerekçe ile itiraz hakkı tanınmıştır.

Marka tescil sorgulama ilk aşamada yapılması gerekiyor. Hiçbir firma reddedilmesi gibi olumsuz bir durumla karşı karşıya kalmak istemez. Bu durum maddi ve manevi zarar olarak geri dönüş sağlayacaktır. Bu durumun söz konusu olmaması için marka sorgulamanın bilinçli, uzman kişiler tarafından yapılması çok önemlidir.

Sistemde sorgulama işlemini gerçekleştirmeniz doğru sonuçlara ulaşmanızı sağlamayabilir. Bu nedenle marka işlemlerinin TPE nezdinde vekil firmalar veya marka vekilleri aracılığıyla uzman kişiler tarafından yapılması daha uygun olacaktır. Marka vekilleri bu konuda uzman kişiler oldukları için süreci önceden öngörüp karşılaşılacak durumlar veya süreç sonucu ile ilgili bilgiye sahiptirler. Buna göre süreci yönlendirebilirler.
İzmir’de hizmet veren Egemark Marka Tescil Ofisi bölgesinin en çok marka başvurusu yapan Türk Patent Enstitüsü vekil firmasıdır. Marka tescil başvuru işlemleriniz hakkında
www.egemark.net
web sitesi üzerinden bilgi alabilirsiniz.
#marka
#tescil
#belge
7 yıl önce