|

MEB Ehliyet sınavı sonuçları sorgulama - 11 Şubat ehliyet sonuçları açıklandı mı?

MEB Ehliyet sınavı sonuçları öğrenmek için haberimizden faydalanabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 11 Şubat 2017 tarihinde düzenlenen Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS-1) sonuçları ehliyet sahibi olmak isteyen adaylar tarafından heyecanla bekleniyor. Ehliyet sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ve sonuçları öğrenebileceğiniz sayfayı haberimizden bulabilirsiniz.

Yeni Şafak
10:54 - 23/02/2017 Thursday
Güncelleme: 14:19 - 23/02/2017 Thursday
Diğer
MEB Ehliyet sınavı sonuçları
MEB Ehliyet sınavı sonuçları

MEB 11 Şubat Ehliyet sınavı sonuçları öğrenmek için hemen tıkla. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen yılın ilk ehliyet sınavı olan Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS-1) 23 Şubat 2017 tarihinde açıklanacak. Ehliyet sınavından başarılı olmak ve direksiyon sınavına giriş hakkı kazanmak için testlerde 70 puan ve üzerinde not almak gerekiyor. Bu kapsamda ehliyet sınavından başarılı olanlar direksiyon sınavına girebilecek. Ehliyet sınavı sonuçları MEB'in sonuç açıklama sisteminden duyurulacak. Saat kaçta açıklanacağı bilinmeyen sınavın sonuçları duyurulduğu anda haberimizden sizlere aktaracağız. 11 Şubat 2017 Ehliyet sınavı sonuçları öğrenmek ve detaylı bilgileri görmek için yazımızın devamına bakabilirsiniz.








-SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ -

Sınavını bitiren kursiyer, sınav sonucunu salon girişinde bulunan bilgisayardan ya da http://esinav.meb.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numarasını girerek öğrenebilir. Ayrıca kursiyerin bağlı bulunduğu özel MTSK müdürlükleri, Özel MTSK Modülü'nden sınava giren kursiyerlerin sonuç listesini alarak kursiyerlere tebliğ edecektir. Bu kılavuzda yer almayan hususlarda Millî Eğitim Bakanlığı Özel Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu Yönetmeliği ile Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi hükümleri geçerlidir.



Ehliyette e-sınav dönemi başlıyor!

Türkiye'de Van'daki Mesut Özata Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen sınavda, sürücü adayları bilgisayar ortamında sorulara cevap verdi. Sınav öncesi İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Ermiş ve görevliler tarafından yapılan kontrollerin ardından, adaylara uygulama hakkında bilgiler verildi. Van ilinde e-sınav sistemi ile haftada 20 oturumun yapılacağını belirten İl Milli Eğitim Şube Müdürü Metin Ermiş, böylelikle haftada 400 kursiyerin bu sınava girebileceğini belirtti. Önceki sınav uygulamasında bir kursiyerin sınav için ortalama 2 ay beklemek zorunda kaldığını kaydeden Ermiş, e-sınav sistemi ile artık kursiyerlerin bu süreyi beklemek zorunda kalmayacağını ifade etti. Sınav sonuçlarının sınavın hemen bitiminde kursiyere verildiğini, böylelikle sınavı geçemeyen kursiyerin 15 gün sonra tekrar sınava başvurabileceğini vurgulayan Ermiş, Van ilindeki bu uygulamanın çevre illere de hizmet vereceğini söyledi.



EHLİYET SINAV TARİHLERİ - 2017


2017/MTSKS-1 11 ŞUBAT 2017(saat 14.00)


2017/MTSKS-2 20 MAYIS 2017 (saat 14.00)


2017/MTSKS-3 29 TEMMUZ 2017( saat 14.00)


2017/MTSKS-4 07 EKİM 2017 (saat 14.00)


2017/MTSKS-5 23 ARALIK 2017(saat 14.00)



e-SINAV BAŞVURU ŞARTLARI


a. Kursiyerin “M", “A1", “A2", “A" ,“B1" “B" “D1" “D" “C1" “C" ve “F" sertifika türünden teorik eğitimini tamamlamış olması


b. Kursiyer teorik sınava katılmış ise sınav sonucunun ilan edilmiş olması c. Kursiyerin e-sınav ücretini yatırmış olması


ç. Kursiyerin e-sınav randevu sistemi üzerinden sınav randevusu almış olması



e-SINAV UYGULAMASI



a.

e-Sınav uygulamaları belirlenen tarihlerde ve saatlerde yapılacaktır.


b.

Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için kursiyerler, sınav saatinden en geç yarım saat önce sınav giriş belgesinde belirtilen e-sınav salonunda hazır bulunacaktır.


c.

Kursiyerler, sınava gelirken yanında renkli fotoğraflı ve mühürlü sınav giriş belgesiyle birlikte nüfus cüzdanı, pasaport veya başka sınıf sürücü belgesi bulunduracaktır.


ç.

Kimlik belgesi yanında olmayan kursiyerler, kesinlikle sınava alınmayacaktır. Vukuatlı nüfus cüzdanı veya kimlik fotokopisi, aslı gibi onaylı olsa dahi sınavda kabul edilmeyecektir. Nüfus cüzdanı, pasaport veya sürücü belgesi hariç başka hiçbir kimlik geçerli sayılmayacaktır. Ancak, er ve erbaşlar askerlik görevini yaptığı birliğine nüfus cüzdanını teslim etti ise sadece “er ve erbaş askeri kimlik kartı" ile sınava alınabilecektir.


d.

Kursiyerler sınav salonlarına alınırken yanlarında sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz, radyo gibi iletişim araçları ile her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile silah bulunup bulunmadığı kontrol edilecektir. Kursiyer bu araçlarla sınava alınmayacağı gibi sınav anında yanında bulunduğu tespit edilirse sınav kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle sınavı tutanakla geçersiz sayılacaktır.


e.

Kursiyerler salon kursiyer yoklama listesinde belirtilen sıra numarasına göre oturacaktır. Gerekli kimlik kontrolleri ve yerleştirme işlemlerinden sonra kursiyerlere sınavda uyulacak kurallar hakkında bilgi verilecektir.






f.

Sınav başladıktan sonra gelen kursiyer/kursiyerler, sınavdan çıkan kursiyer olmadığı sürece sınava alınır ancak bu kursiyer/kursiyerlere ek süre verilmez. Sınavdan çıkan kursiyer olduktan sonra gelen kursiyer/kursiyerler sınava alınmaz. Sınavı tamamlayan ya da sınav süresi biten kursiyerler salondan ayrılırlar.


g.

Salon görevlileri kursiyerlerin kullanacakları bilgisayarları önceden hazır hâle getirecektir.


ğ.

Kursiyer, e-sınav uygulama ekranında yazılı olan T.C. kimlik numarası, adı, soyadı bilgilerinin kendisine ait olduğunu kontrol eder. Kursiyer için özel düzenlenmiş ekran bulunmuyorsa kursiyer salon başkanını uyarır ve sınava başlamaz.


h.

Salon görevlileri sınav başlamadan önce kursiyerlerin kullanımına sunulan bilgisayarları kontrol edecek, herhangi bir sorun olması hâlinde yedek bilgisayarı kullanıma açacaktır.


ı.

e-Sınav “Uygulama Kuralları" sınav başlamadan önce kursiyer tarafından okunup kabul edildikten sonra sınava başlanacaktır.


i.

Kursiyer tüm işaretlemeleri ekrana dokunarak yapacaktır.


j

. Her sorunun 4 (dört) seçeneği vardır. Bu seçeneklerden sadece biri doğru cevaptır.


k.

Soru sayısı ve sınav süresi kursiyerin kullandığı bilgisayar ekranında yer alacaktır.


l.

Kursiyerler isterlerse sınav süresi tamamlanmadan sınavı bitirebilirler. Bu durumda esınav yazılımı kursiyerden iki defa onay alacak, bu işlemden sonra sınavı sonlandıracak ve kursiyerin sınava tekrar dönmesi mümkün olmayacaktır.


m.

Kursiyer sınava girmediyse salon görevlilerince salon kursiyer yoklama listesine “girmedi" yazılacaktır.


n.

Sınav bitiminden sonra: Salon görevlileri kursiyere öncelikli olarak salon kursiyer yoklama listesini ve sorulara verdikleri cevapları gösteren formu imzalatacaktır.  Sınav salonundan ayrılan kursiyerler salon girişinde bulunan bilgisayardan sınav sonuçlarını alacaktır.






9. SINAVIN GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR


a. Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,


b. e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması,


c. Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi,


ç. Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi (Bu durum sınav yapılan salonda salon görevlilerince düzenlenen tutanakta belirtilecektir. Söz konusu aday gerekli işlemin yapılması için Genel Müdürlük tarafından Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bildirilecektir),


d. Her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması,


e. e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi,


f. Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde, kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.




10. SINAV DEĞERLENDİRMESİ


e-Sınav yazılımı kursiyer sorulan soruları, sorulara verdiği cevapları, doğru ve yanlış cevap sayılarını veri tabanı sisteminde saklar. Kursiyerlerin sorulara verdikleri doğru cevap sayıları tespit edilir, yanlış cevaplar dikkate alınmaz. Tespit edilen doğru cevap sayıları dikkate alınarak 100 puan üzerinden hesaplama yapılır. Teorik derslerin tamamı için bir sınav yapılarak tek notla 100 tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınavda 70 ve üzeri puan alan kursiyerler başarılı sayılır. e-Sınavda her soru puan olarak eşit ağırlığa sahiptir. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmez, doğru şık/şıklar dikkate alınmak suretiyle bu soru/sorular değerlendirmeye dâhil edilir. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, hatalı bulunan soru/sorular doğru kabul edilerek 100 puan üzerinden hesaplanır.




11. SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

Sınavını bitiren kursiyer, sınav sonucunu salon girişinde bulunan bilgisayardan T.C. kimlik numarasını girerek öğrenebilir. Ayrıca kursiyerin bağlı bulunduğu özel MTSK müdürlükleri, Özel MTSK Modülü'nden sınava giren kursiyerlerin sonuç listesini alarak kursiyerlere tebliğ edecektir.



STAJYER EHLİYET NASIL İŞLEYECEK?

Stajyer ehliyet almaya hak kazanan sürücü adayları, 2 yıl süre ile geçerli olacak kanunda belirtilen yasaklamalar çiğnenmediği takdirde 2 yıl dolduktan sonra trafik tescile müracaat edip hiçbir ücret ödemeden normal ehliyet alabilecek. 2 yıllık süre içinde 5 kez kırmızı ışık kuralını ihlal eden, 5 kez hız sınırlarını aşan, alkollü ve uyuşturucu madde alarak araç kullanan, asli kusurlu olarak ölümlü veya yaralanmalı trafik kazasına neden olan ve 75 ceza puanını dolduran sürücülerin sürücü belgeleri ise geri alınarak iptal edilecek. Bu kişiler yeniden sürücü kursuna giderek sınava girmek durumunda kalacak. 2 yıl süreyle bu tür suçları işlemeyenlere 1 yıl içinde başvurmaları halinde sürücü belgesi verilecek.



EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ OLANLAR


Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıda belirtilmiştir.


a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.


b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.


c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)


ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almışolmak.


d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen "sürücü olur" sağlık raporualmış olmak.


e. "Sabıka kaydının olmadığına dair" dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.


f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.


g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.


ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.



MEB Ehliyet sınavı sonuçları öğrenmek için haberimizden faydalanabilirsiniz. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 11 Şubat 2017 tarihinde düzenlenen Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursiyerleri Sınavı (MTSKS-1) sonuçları ehliyet sahibi olmak isteyen adaylar tarafından heyecanla bekleniyor. Ehliyet sonuçlarının ne zaman açıklanacağını ve sonuçları öğrenebileceğiniz sayfayı haberimizden bulabilirsiniz.

#Ehliyet sınavı sonuçları
#MEB
#Ehliyet sonuçları
#MTSKS
#Ehliyet sınav sonuçları sorgulama
#11 Şubat 2017 ehliyet sonuçları
7 years ago