|

Özel teşvik sonuçları! MEB giriş (meb.gov.tr)

MEB giriş sayfası ve sonuç sorgulama ekranına haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz. MEB internet giriş sayfası olan meb.gov.tr linkine haberimizdeki linke tıklayarak direk olarak sonuç sorgulama sayfasına gidebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:48 - 15/09/2017 пятница
Diğer
​MEB giriş sayfası ve sonuç sorgulama ekranına haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.
​MEB giriş sayfası ve sonuç sorgulama ekranına haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından hazırlanan
internet sayfasına giriş
yaparak teşvik sonuçları, ehliyet sonuçları, diğer tüm sınavlarla ilgili duyurulara ulaşabilirsiniz.
MEB giriş sayfası
üzerinden yapılacak işlemler;

Ehliyet Sınavı (MTSKS), Açıköğretim Sınavı (AÖF), TEOG yerleştirme sonuçları, Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS), Sağlık Bakanlığı, Gümrük Bakanlığı, Adalet Bakanlığı tarafından yapılan sınavlar ile ilgili duyurulara ulaşılabilir.

Özel okul teşvik sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığınca, 2017-2018 eğitim öğretim yılında özel okullarda öğrenim gören ve görecek öğrencilerden ilk defa eğitim ve öğretim desteği kapsamına alınacakların özel okullara yerleştirme sonuçları açıklandı.

ÖZEL OKUL TEŞVİK ÜCRETİ NE KADAR?
  • Millî Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl özel okullarda okuyan öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği kapsamında 2017-2018 öğretim yılında, okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere 3 bin 60 lira, ilkokul ve temel liselerde öğrenim gören öğrencilere 3 bin 680 lira, ortaokul ve diğer liselerde öğrenim gören öğrencilere ise 4 bin 280 lira destek ödemesi yapılacak. Ayrıca 2017-2018 öğretim yılında okul öncesinde 6 bin, ilkokul, ortaokul ve liselerde 15 biner, temel liselerde ise 24 bin olmak üzere toplam 75 bin öğrenci ilk defa bu destekten yararlanma imkânı bulacak.

MEB Kurum Tanıtım Yönetmeliği
Logosu

Bakanlığın bugüne kadar kullandığı logosu günümüz koşullarına uygun olarak revize edilerek güncel yaklaşımlarla yeniden konumlandırılmıştır. Bu çalışmayla kurum logosunun kurum kimliğini ve kültürünü en iyi şekilde ifade etmesi amaçlanmıştır. Mevcut logoda yer alan kitap ve meşale modern bir bakış açısı ile stilize edilip sadeleştirilirken, alevin grafik ifadesi daha da keskinleştirilmiştir. Kullanılan yazı tipinde ise yine sadelik ve okunaklılık esas alınmıştır. Yeni logo; toplumsal gelişimi esas alan Millî Eğitim Bakanlığı´nın, küresel gelişimi de takip eden, yeniliğe açık, güçlü ve dinamik bir kurum olduğunu vurgulamaktadır. Kullanılan Renkler Siyah, ciddiyet ve otoriteyi vurgularken meşalenin ateşindeki kırmızı bayrak rengimiz olmasının yanı sıra canlılığı, azmi ve dinamizmi simgelemektedir. Zemin renkleri ise; okul öncesi, ilköğretim, ortaöğretim, çıraklık ve yaygın eğitim ve Bakanlığımıza bağlı diğer kurumlar için ilgili kurum ve kuruluş paydaşlarının amaçlarıyla örtüşecek ve ilk bakışta rahatlıkla ayırt edilebilecek tonlarda hazırlanmıştır.

Amblemde Alevin Tanımı

Stilize edilmiş yanan meşale, arka zeminde destekleyici öge olarak tasarlanmıştır. Meşale üç kıvılcımdan oluşmaktadır. Üç kıvılcım, temelinde okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim olmak üzere, bitmeyen bir süreç olarak eğitimin sürekliliğini simgelemektedir. Yanan meşale alevi, Millî Eğitim Bakanlığı´nın bütün zeminli işerinde kullanılacaktır. Logo ile birlikte güçlü bir imaj oluşturması hedeflenmiştir.


#Meb
#Meb giriş
#Meb sonuç sorgulama sayfası
#Sonuç sorgulama ekranı
#meb.gov.tr
7 лет назад