|

MHRS randevu alma işlemleri! ALO 182 çağrı merkezi

MHRS üzerinden randevu almak ve ayrıntıları öğrenmek istiyorsanız haberimizde bulunan bağlantıları kullanabilirsiniz. İnternet üzerinden veya ALO 128 çağrı merkezi üzerinden MHRS randevularınızı alabilirsiniz.

Yeni Şafak
09:12 - 20/02/2017 Pazartesi
Güncelleme: 09:17 - 20/02/2017 Pazartesi
Diğer
MHRS randevu işlemleri
MHRS randevu işlemleri

MHRS randevu işlemlerini sizler için hazırladık. Artık hastanelere sıra beklemeden boş olan günlerde istediğiniz bölümden ve saatten randevu alabilirsiniz. Bu işlemi hem internet üzerinden kimlik bilgilerinizle ya da ALO 182 üzerinden telefon ile gerçekleştirebilirsiniz. Sizler de MHRS randevusu almak ve detaylı bilgi öğrenmek istiyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.



almak için tıkla



MHRS Merkezi Hekim Rаndevu Sistemi Nedir?


Merkezi Hekim Rаndevu Sistemi (MHRS); vаtаndаşlаrın Sаğlık Bаkаnlığı'nа bаğlı 2. ve 3. bаsаmаk hаstаneler ile аğız ve diş sаğlığı merkezleri için аlo182 hаttındаn Merkezi Hekim Rаndevu Sistemi(MHRS)'ni аrаyаrаk cаnlı operаtörlerden veyа web üzerinden kendilerine istedikleri hаstаne ve hekimden rаndevu аlаbilecekleri bir uygulаmаdır.



Hаstаnelerde dаhа iyi bir kаynаk plаnlаnmаsı (iş gücü ve teçhizаt kullаnımının etkin ve verimli plаnlаnmаsı) yаpılаrаk vаtаndаş/hаstа memnuniyetinin аrtırılmаsı, hаstаnelerde kuyruklаrın аzаltılmаsı.



Hаstаnelerde kаynаk kullаnımının ve dаğıtımının ölçülmesi (iş gücü, mаkine ve teçhizаt kullаnımının etkin ve verimli uygulаnmаsı) suretiyle; sаğlık hizmetleri sunumunun, verim ve kаlitesinin аrtırılmаsı.



Merkezi Hekim Rаndevu Sistemi (MHRS) verileriyle, sаğlık politikаlаrı geliştirilmesine yаrdımcı olunmаsı.



ALO182 aranarak;


Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır.



ALO182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.



Vatandaş randevu talebinde bulunduğu hastane, poliklinik ve hekim bilgilerinden en azından hangi polikliniğe gideceğini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir.



Vatandaş seçimini yaparak randevusunu alır.



Web'den;


Vatandaşlar, ALO182'nin yanı sıra Online Randevu Sistemi aracılığıyla da randevu alabilmektedir.



Vatandaşlar, randevu almak istedikleri Hekim Randevu Sistemi kapsamında olan hastanelerin internet sitelerindeki Online Randevu linkine basarak, Vatandaş Giriş ekranından kayıt oluşturup randevu alabilmektedir.



Hastene Randevu Nasıl İptal Edilir?


ALO 182 aranarak;


Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır. Bu arama randevu zamanından en az 80 dakika önce yapılmalıdır.



ALO 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.



Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir.



Web'den;


Hekim Randevu Merkezi Online Randevu ekranına T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılmalıdır.



Randevu Geçmişi kısmına tıklayarak alınmış olunan tüm randevu bilgilerine erişilir ve Randevu iptal işlemi bu kısımdan yapılır.



Randevu iptali için Randevu iptal kısmına tıklayarak randevu iptal edilir.





MHRS'ye nasıl kayıt olunur?


Yukardaki MHRS üye ol linkine tıkladığınızda karşınıza böyle bir alan çıkacak. TC kimlik numaranızı girmek zorunlu Ardından da aşağıdaki alanları dolduracaksınız. Bu işlemi yaptığınızda üyeliğin gerçekleşmiş olacak. Sonra ana sayfaya dönüp MHRS randevu al butonuna tıklayıp TC numaranızı ve parolanızı girerik randevunuzu alabilirsiniz.



MHRS AİLE FERTLERİ İÇİN RANDEVU ALABİLİR MİYİM?


İşlemler T.C. Kimlik numarası üzerinden yapıldığından bütün Aile fertleriniz için ayrı ayrı kendi Kimlik numaraları ve Kimlik bilgileri ile hesap oluşturmalısınız. İsterseniz aile fertleri için üye kaydı oluştururken hepsinde aynı mail adresi ve telefon numarasını kullanabilirsiniz.



MHRS ŞİFREMİ VE HESAP BİLGİLERİMİ NASIL DEĞİŞTİRİRİM?


Randevu al bölüme girdiğinizde, Kimlik numaranız ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra sağ taraftaki “Hesap Bilgileri" kısmından ilgili değişikliği yapabilirsiniz.



ALO 182 MHRS RANDEVU EN ERKEN NE ZAMANA RANDEVU ALABİLİRİM?


Aradığınız tarihten itibaren en erken 1 gün sonrası için randevu alabilirsiniz. Dilerseniz 15 gün sonrasına kadar herhangi bir güne randevu talep edebilirsiniz.



ALO 182 MHRS'DEN KAÇ RANDEVU ALABİLİRİM, YAKINLARIM İÇİN RANDEVU ALABİLİR MİYİM?


Kendinize ve yakınlarınıza her aramada en fazla dört randevu alabilirsiniz. Aynı güne kendinize farklı polikliniklerden en fazla iki randevu alabilirsiniz.



ALO 182 MHRS RANDEVU HATTI ÜCRETLİ Mİ?


ALO 182 Randevu Hattı acil aramalar kapsamında olmadığından ücretlidir. Hem sabit hatlardan hem de cep telefonlarından 182′ yi aramak sabit bir telefon hattını aramakla eşdeğerdir. BTK' ya göre Türkiye' de sabit hatları aramak 01.04.2013 tarihinden itibarendakikası en fazla 43,89 kuruştur. Türk-Telekom dakikası 7-15 kr. arası ücretlendirme yapmakta olup, tarifeler değişebilmektedir.



İnternet ve akıllı cihazlar (cep telefonu, tablet vs.) üzerinden alınan randevular ise ücretsizdir.



Mhrs ile Doktorunuzu Seçin Notunuzu İletin


Vatandaşların, Sağlık Bakanlığı'na bağlı tüm kamu hastaneleri ve aile hekimleri için randevusu almasını sağlayan Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), sağlık hizmetlerinin niteliğini yükseltmeye yardımcı olacak bir yeniliği daha uygulamaya koydu. www.mhrs.gov.tr adresinden online randevu alan vatandaşlar, bundan böyle "Doktorunuza Not" bölümünden muayene olacakları hekime ön bilgilendirme yapabilecek.



Muayeneye randevusu alırken isteğe bağlı yazılacak notlarla, hastalık geçmişinin paylaşılması ve doktor-hasta iletişimini güçlendirmesi hedefleniyor. Sisteme bağlı bütün hastane, klinik, hekim ve saat dilimlerini görebilme imkânı veren MHRS web portal, kullanıcıların doktor seçme ve kendilerine en uygun randevuyu oluşturmasını da kolaylaştırıyor.




#MHRS
#MHRS randevu
#ALO 182
7 yıl önce