|

Milyonlarca hacı adayı yağmur ile serinledi

Kabe-i Şerif’in bulunduğu Mekke’de hac vazifesini yapan milyonlarca Müslüman, yağan yağmur ile serinledi.

Yeni Şafak
18:02 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 18:04 - 21/08/2017 Pazartesi
IHA
Milyonlarca hacı adayına yağmur ile serinledi
Milyonlarca hacı adayına yağmur ile serinledi

Kabe-i Şerif’in bulunduğu Mekke’de hac vazifesini yapan milyonlarca Müslüman, yağan yağmur ile serinledi.

Kavurucu sıcakların aylardır etkili olduğu Mekke’de, Kabe-i Şerife’e akın eden milyonlarca hacı adayı etkili olan yağmur ile serinledi. Aniden bastıran yağmur nedeniyle araç trafiğini ve yaşamı olumsuz etkilendi. Yağmura hazırlıksız yakalanan bazı hacı adayları ve Mekkeliler, yağmurda serinlemenin tadını çıkardı

Dolu da yağdı

Yağmur ile birlikte kısa süreli dolu da yağdı. Nohut büyüklüğündeki dolu araç sürücülerine zor anlar yaşattı. Bazı hacı adayları ise sıcak geçen ilk günün ardından serinleten yağmur ve dolu nedeniyle dua etti.

Türk hacı adaylarının kaldığı otelde yangın

Mekke’de, Türk hacı adaylarının kaldığı otelde çıkan yangın sebebiyle hacı adaylarının tahliye edildiği bildirildi.Mekke-i Mükerreme’nin Al Aziziye ilçesinde, Türk hacı adaylarının kaldığı otelde yangın çıktığı belirtildi. Çıkan yangın sonrası otel tahliye edilirken, ölen ya da yaralanan bulunmadığı kaydedildi.Suudi Arabistan Sivil Savunma Sözcüsü Nayef El Şerif’in yaptığı açıklamada, yangının çoğunlukla Türk ve Yemen hacılarının kaldığı 600 kişilik otelin 8’inci katındaki klima arızası yüzünden çıktığının tahmin edildiği ve ölen ya da yaralananın olmadığını ifade edildi.

Başkan Baran, hacı adaylarını uğurladı

Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez’de kutsal topraklara gidecek hacı adaylarını yolcu etti.Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, hafta sonu kutsal topraklara giden hacı adaylarını uğurladı. Hacı adaylarının heyecanına ortak olan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, hacı adaylarıyla ve aileleriyle sohbet etti. Kur’an tilaveti okunmasıyla başlayan programda kısa bir selamlama konuşması yapan Başkan İsmail Baran, “Hacı adaylarımızın bu büyük heyecanına eşlik ediyoruz. Geride bıraktıklarınız bize emanet. Aileleriniz bizim de ailemiz, kardeşimiz, bacımız. Gözünüz arkada kalmasın. Allah niyetinizi kabul eylesin" diyerek hacı adaylarına karanfil takdim etti.Konuşmaların ardından yapılan duayla Körfezli hacı adayları kutsal topraklara gitmek üzere yola çıktı.


#Mekke
#Hacı Adayları
#Yağmur
#Dolu
7 yıl önce