|

Apple cihazlardaki notlar tamamen silinmiyor

Akıllı telefonlar arasında en iyi güvenliğe sahip olduğu söylenen Apple cihazlarda, oldukça tehlikeli yeni bir açık bulundu. Söz konusu açık sayesinde kullanıcıların kaydettiği kişisel bilgiler ve özel verilerin kaydedildiği tespit edildi.

Yeni Şafak ve
10:59 - 23/05/2017 Salı
Güncelleme: 11:03 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
Apple’ın yazılım açıklarını bulmakla ün kazanmış olan Elcomsoft, Apple cihazlarda yer alan notlar uygulamasının açığını buldu.
Apple’ın yazılım açıklarını bulmakla ün kazanmış olan Elcomsoft, Apple cihazlarda yer alan notlar uygulamasının açığını buldu.

Akıllı telefon piyasasında güvenlik denince ilk akla Apple cihazlar geliyor. Söz konusu teknoloji devinin kapalı sistem yazılımı aşılması zor güvenlik önlemleri ile kullanıcılarını güvenlik altında tutmayı hedefliyor.

Fakat Rusya’da faaliyetlerini sürdüren ve Apple’ın yazılım açıklarını bulmakla ün kazanmış olan Elcomsoft, bulduğu yeni bir açıkla Apple kullanıcılarını tedirgin etmeyi başardı. Cihazlarda yer alan notlar uygulaması, Apple’ın iCloud üzerine otomatik yedekleniyor. Ne var ki iPhone kullanıcıları biyolojik güvenlikle koruduğu bu cihazlarına güvenliği nedeni ile kişisel şifrelerini, en özel notlarını, hatta kimsenin ulaşmaması gereken hayati yazılarını dahi yazıp muhafaza etmekten çekinmiyor. Hal böyle olunca notlar uygulamasının güvenliği, birçok Apple kullanıcısı için hayati önem arz ediyor.

Elcomsoft ise 30 gün içerisinde tamamen silindiği ifade edilen notların gerçekte silinmediğini keşfetti. Firma silinmesine rağmen kendi geliştirdikleri Phone Breaker adlı araç ile iCloud üzerinden kalkan 344 notu geri çağırmayı başardı.


Sonuç olarak silindiği söylenen notların silinmemesi ve geliştirilin bir araç ile geri çağırabilinmesi Apple kullanıcıları açısından büyük bir risk arz etmekte. Özellikle bir çok kullanıcının birden çok mail hesabı ve banka uygulaması kullandığında şifreleri hatırlamak için bu sistemi kullanabiliyor. Düşünüldüğünde durumun tehlikesi gözler önüne seriliyor.

#Apple
#Notlar
#iPhone
7 yıl önce