|

Yangınlardan kafasını kaldıramıyor

Güney Koreli teknoloji devi Samsung'un, Note 7 faciası ile birlikte ortaya çıkan kara bulutları bir türlü dağılmak bilmedi. Yeni amiral gemisi Galaxy S8'in tanıtım hazırlanan firmanın, Singapur'da bulunan bir mağazasında yangın çıktı.

Yeni Şafak
09:26 - 29/03/2017 Çarşamba
Güncelleme: 09:30 - 29/03/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Bugün yapılacak Galaxy S8 lansmanı öncesinde, Samsung'un mağazasında yangın çıktı.
Bugün yapılacak Galaxy S8 lansmanı öncesinde, Samsung'un mağazasında yangın çıktı.

Geçtiğimiz sene piyasaya sürdüğü Note 7 telefonu ile başı bir tülü beladan kurtulmayan Samsung, 2016 yılını resmen kabus gibi kapattı. Ciddi yeniliklerle piyasaya sürdü cihazdan umutlu olan teknoloji devi, ne yazık ki telefonunun patlamasına engel olamadı. Bununla birlikte Note 7'nin patlaması haricinde şubat ayı içerisinde Samsung'un bataryalarını üreten Samsung SDI fabrikasında çıkan yangından tüm olayların tuzu biberi oldu.



Yaşanan patlamalar, yangınlar ve maddi manevi zararlar için tüm kullanıcılarından özür dileyen firma, Samsung'un bu akşam tanıtımını yapacağı S8 modelinde söz konusu olayları unutturacağının sözünü verdi. Söz verdi vermesine ama Güney Koreli teknoloji devinin başından bir türlü dumanlar dağılmak bilmedi.



Galaxy S8 tanıtımı Öncesi Singapur'da bir alışveriş merkezinde yer alan Samsung mağazasını dumanlar kapladı. Çıkan yağın dolayısı ile mağazanın yanındaki mağazalar kapanmak zorunda kaldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Samsung, yangında herhangi bir can kaybı olmadığını belirterek, çıkan yangının mağazada yer alan su fıskiyeleri tarafından söndürüldüğünü açıkladı. Yaptığı bu açıklama ile de Samsung, çıkan yangını doğrulamış oldu. Ayrıntılı hasar tespit çalışması başlatan firma, incelemeler bittikten sonra yangının sebebinin ortaya çıkacağını da belirtti.



Teknoloji devinin mağazasında çıkan yangının Galaxy S8'in tanıtımının öncesine denk gelmesi, Samsung'un üstündeki kara bulutların dağılmadığını gösteriyor. Yeni telefonu ile oldukça iddialı gelen firma, bugün yapacağı tanıtım söz konusu karabulutları dağıtabilecek mi zamanla göreceğiz.


#Samsung
#Galaxy S8
#Lansman
#Note 7
7 yıl önce