|

Moody's'ten 13 yıl sonra bir ilk

Moody's Investors Service, yüksek büyüme potansiyelini güçlendiren ekonomik ve kurumsal reformlarda devam eden iyileşmeye işaret ederek Hindistan'ın kredi notlarını 13 sene sonra yükseltti.

Yeni Şafak
11:44 - 17/11/2017 Cuma
Güncelleme: 11:53 - 17/11/2017 Cuma
Diğer
Moody's'in en büyük ortağı yüzde 12.70 payı ile dünyanın en zengin kişilerinden ABD'li milyarder Warren Buffet'ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway.
Moody's'in en büyük ortağı yüzde 12.70 payı ile dünyanın en zengin kişilerinden ABD'li milyarder Warren Buffet'ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway.

Moody's, Hindistan'ın kredi notunu Baa3'den Baa2'ye yükseltirken, görünümü ise kredi profiline yönelik risklerin genel olarak dengeli olduğuna işaret eden 'pozitif'ten 'durağan'a revize etti.

MOODY'S'İN ARKASINDA KİMLER VAR?

Moody's'in en büyük ortağı yüzde 12.70 payı ile dünyanın en zengin kişilerinden ABD'li milyarder Warren Buffet'ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway. Moody's'in ikinci büyük ortağı ise merkezi Pensilvanya'da bulunan ve toplam 3.6 trilyon dolarlık varlığı yöneten yatırım şirketi The Vanguard Group. State Street'in CEO'su Joseph Hooley aynı zamanda Fed Boston yönetim kurulu üyesi. Merkezi New York'ta bulunan BlackRock da Moody's'de yüzde 2.43 paya sahip. Dünya genelinde 5 trilyon dolarlık varlığı yöneten BlackRock'ın anahissedarı ABD'nin en büyük bankalarından Bank of America'nın (BofA) yatırım şirketi Merrill Lynch.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MOODY'S'E SERT TEPKİ GÖSTERİYOR

Hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem de hükümet yetkilileri Moody's'e sert tepki göstererek, kredi derecelendirme kuruluşlarının yaptıkları değerlendirmelerin rasyonel olmadığı görüşünde birleşiyor.


#Moody's
#Hindistan
#Kredi notu
6 yıl önce