|

Motorine indirim geldi-Motorin fiyatları 24 Mart

Motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 7 kuruş indirim yapıldı. Ortalama motorin fiyatlarını ve detaylı bilgileri haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
17:26 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 17:56 - 24/03/2017 Cuma
IHA
Motorine indirim geldi
Motorine indirim geldi

Motorinin litre fiyatına bu gece yarısından itibaren geçerli olacak şekilde 7 kuruş indirim yapıldı. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'ndan (PÜİS) yapılan açıklamaya göre, motorinde 7 kuruş indirim geldi. Bu geceyarısından itibaren geçerli olacak indirimle motorinin litre fiyatı İstanbul'da 4,50 liradan 4,43 liraya, Ankara'da 4,56 liradan 4,49 liraya, İzmir'de 4,54 liradan 4,37 liraya düşecek. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.



Motorin hakkında bilgiler -

Motorin, dizel motorlarında kullanılan, ham petrolün 200-380 C dereceler arasında damıtılmasında elde edilen, özgül ağırlığı 0,89 kg/dm³ olan bir yakıttır. Yapısındaki HC'lerda karbon sayısı 8 ile 16 arasında değişmektedir. HC'lerin dışında % 1 kükürt, % 0,02 kül miktarına ve çok az azota müsaade edilir. Motorinlerin en düşük setan sayısı 40 olmalıdır. Motorin Yapısı ve ÖzellikleriGünümüzde üç farklı motorin kullanılmaktadır. Bunlar Nu.1-D numaralı motorin, Nu.2-D numaralı motorin ve Nu.3-D numaralı motorindir.



Nu.1-D, petrolün damıtılması ile elde edilen ve değişik hızlarda çalışan dizel motorlarında kullanılan dizel yakıtıdır. Nu.2-D, petrolün damıtılması ve kraking ürünlerinden elde edilir. Nu.1-D'ye göre buharlaşması daha düşüktür ve daha düşük hızlı ağır hizmet ve endüstri motorlarında kullanılır. Nu.3-D, damıtma, kraking ve bazı atıklardan oluşur. Düşük veya orta hızlı dizel motorlarında kullanılır.



#Motorin
#indirim
#Motorin fiyatları
#Dizel
7 yıl önce