|

Sofuoğlu gaza basacak

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda sezonun ilk iki yarışına katılamaması nedeniyle oluşacak puan farkını kapatmak için mücadele edecek. Sofuoğlu yaptığı açıklamada, "25 gün içinde sakatlık sürecimi atlacağımı umuyorum" dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 06:01 - 25/02/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Sofuoğlu gaza basacak
Sofuoğlu gaza basacak

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde antrenman yaptığı sırada kaza geçiren ve sağ el bilek eklem bölgesinde çıkık ve kırık oluşan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, bir ay içinde üçüncü kez ameliyat edildi. Ankara'da ameliyat olan Sofuoğlu, yaptığı açıklamada, hafta sonu Avustralya'daki sezonun ilk yarışına katılmak istediğini ancak elindeki sorun nedeniyle dönmek zorunda kaldığını söyledi. Sezona moralli başlamak için risk alarak Avustralya'ya gittiğini anlatan milli motosikletçi, “Beş hafta sonraki İspanya yarışına katılmak istiyorum. İyi sonuçlar alabilirsem, puan farkını, o dezavantajı sezon sonuna doğru kapatabilirim” dedi.



Avustralya'daki antrenmanlarda motosikleti ağrıları nedeniyle 3 turdan fazla kullanamadığını vurgulayan Sofuoğlu, takım doktorlarının bir ay ara vermesinin yararlı olacağı yönünde tavsiyede bulunduklarını ifade etti. Türkiye'ye dönüş yapmak zorunda kaldığını anlatan milli motosikletçi, şöyle konuştu: "İlk yarışı kaçırdım, Tayland yarışına da katılamıyorum. Yani sezona eksi 50 puanla başlıyorum. Bunun telafisi tabii ki kolay olmayacak. İnşallah diğer yarışlarda bunu telafi etmek için mücadele vereceğim. Şimdiden iyileşip sapasağlam motosikletime dönmenin hayalini kuruyorum. Ameliyattan çıkar çıkmaz ilk sorduğum da bu oldu."



"ÇOK FAZLA KIRIĞIM, ÇIKIĞIM VAR"


Motor sporlarında kaza riskinin her zaman bulunduğunu anlatan milli motosikletçi, "Çok fazla kırığım, çıkığım var. Dizde, topukta, ayakta, bilekte, omuzda, kaburgaya varıncaya kadar her yerde sakatlıklar yaşadım" dedi. Son yaşadığı sakatlığın diğerlerinden daha farklı olduğunu dile getiren Kenan Sofuoğlu, şöyle devam etti, "Motosiklette vücudumun en çok kullandığım bölgesinden hasar aldım. Doktorlar 'Eğer üstüne gider, çıkık parmakla yarışmaya devam edersen, bu senin kariyerinin sonu olur' dediler. Bunum üzerine zaten vazgeçip, geldim. Yoksa ben çıkık parmakla da yarışmaya karar vermiştim ama şimdi doğru olanı yaptığımıza inanıyorum. Doktorları dinleyeceğim. Metalleri iki hafta daha bekletsem Tayland'daki ikinci yarışa tamamen hazır olacaktım. Şimdi iş tamamen başa döndü. Sezon da açıldı artık, her 15 günde bir yarış var. İspanya'ya yetişip, sezona orada iyi bir başlangıç yapmak istiyorum."



Sofuoğlu, sol bilek ve sağ elinde platin bulunduğunu belirterek, "Diğerlerini çıkartmasaydık, x ray cihazlarından geçemezdim. Vücudumun her yerine platinler takılmıştı. Şimdi sağ elime de yeni bir metal yerleştirildi. Doktor 2 hafta sonra çıkaracağını söyledi. Daha sonra fizik tedavi süreci, inşallah 25 güne kadar bu sıkıntıyı da atlatırız diye umut ediyorum" ifadelerini kullandı.







Zorlukların içinden çıkıp şampiyonluğa ulaştı


Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar da Kenan Sofuoğlu'nun ülkenin gurur kaynağı olduğunu söyledi. Milli motosikletçimizin antrenmanda geçirdiği sakatlık sebebiyle sıkıntılı günler yaşadıklarını vurgulayan Uçar, "Son 4 haftada önemli 3 operasyon geçirdi. Umut ediyorum ki bu operasyonlar neticesinde ilk iki yarışı kaçırmış olmamıza rağmen, sezona güzel bir başlangıç yapmış olacağız. Kendisi işini seven, yarışmayı, rekabeti seven sporcu olduğu için süreç onu psikolojik olarak etkiledi.



Biliyoruz ki onun bir çok zorlukların içinden çıkıp dünya şampiyonluğuna ulaştığı sezonları oldu" değerlendirmesinde bulundu. Sofuoğlu'nun Dünya Şampiyonu olmasından çok, yarışıyor ve Türkiye'yi temsil ediyor olmasını önemsediklerini anlatan Uçar, "Türk bayrağını dalgalandırıp, temsil ettiği, İstiklal Marşı'nı okuttuğu sürece, şampiyonluk ve diğer başarılar gelip geçici ama temsil ettiği misyon bizim için en önemlisi. Kenan da bunu layıkıyla temsil eden bir sporcu" diye konuştu.





#Kenan Sofuoğlu
#Dünya Supersport Şampiyonası
7 yıl önce