|

MTV zammı ne kadar oldu? MTV sorgulama

MTV zammının açıklanmasıyla birlikte vatandaşlar MTV sorgulama işlemlerini gerçekleştiriyor. Yüzde 40 MTV zammının çok tartışılmasının ardından bugün yeni zam oranları açıklandı. Peki MTV zammı ne kadar?

Yeni Şafak
16:16 - 13/10/2017 Cuma
Güncelleme: 16:17 - 13/10/2017 Cuma
Diğer
MTV zammı ne kadar oldu?
MTV zammı ne kadar oldu?

MTV zammı ne kadar sorusu cevabını buldu. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde zam oranları belli oldu. Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) yüzde 40 artırılmasını öngören tasarıdan vazgeçiliyor. Peki MTV zammı ne kadar oldu? MTV sorgulama adresi nedir?

Tasarı, yeni yıldan itibaren tüm araçların MTV oranlarında yüzde 40'lık bir artış öngörüyordu. Ancak tasarıya gelen itirazlar, oranının düşürüleceği beklentisini de beraberinde getirmişti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bazı vergi kanunlarında değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının görüşmeleri devam ederken verilen bir önerge ile MTV'deki artış yüzde 25'le sınırlandırıldı. 1300 cc'nin altındaki araçlarda ise MTV artışı yüzde 15 olacak.

Bakanlar Kurulu'nda görüşüldü

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Bakanlar Kurulu Toplantısı'nda MTV zammı konusu da ele alınmıştı. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da yaptığı açıklamada, Motorlu Taşıtlar Vergisi’ni tasarıdakinden daha iyi bir noktaya getirecek iyileştirme yapılması kararı çıktığını açıklamıştı. Konu ile ilgili olarak "Bu yüzde 40’lık artış aşağı çekilecek. Bu daha iyi bir noktaya getirilecek" açıklamasında bulunmuştu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ise "Hiçbir hükümet durup dururken vergileri artırmaz. Önümüzdeki sene sadece savunma harcamalarımız Milli Savunma Bakanlığına aktarılacak terörle mücadele için muhtemelen 17-18 milyar liralık ilave bir harcama yapacak. İki seçeneğimiz var ya daha çok borçlanacağız biz bir tercih yaptık kamu ilave harcamalarını sağlıklı vergi gelirleriyle yapalım dedik" ifadelerini kullanmıştı.

#MTV
#MTV zammı
#MTV sorgulama
6 yıl önce
default-profile-img