|

Muğla'da "Rahvan At Yarışları"

Muğla'nın Menteşe Belediyesi tarafından Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında düzenlenen, "Rahvan At Yarışları"nda Türkiye'nin çeşitli illerinden getirilen 75 at yer aldı.

Yeni Şafak
16:37 - 2/10/2016 Pazar
Güncelleme: 13:39 - 2/10/2016 Pazar
Diğer

Yayla Mevkisi'nde düzenlen programda açıklama yapan Rahvan At Yarışları ve Yetiştiricileri Derneği Başkanı Ali Haluk Çetiner, yarışlara Ege Bölgesi'ndeki illerden katılım olduğunu belirtti. Rahvan ırkının geliştirilmesi ve kültürün gelecek nesillere aktarılması için çalıştıklarını vurgulayan Çetiner, "En büyük amacımız geleneksel kültürü yaşatmak. Bu ırkı yaşatmamız, geliştirmemiz lazım. Yarışlardaki amacımız da bu." dedi.



Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş de Menteşe Kültür ve Sanat Şenliği kapsamında düzenlenen Rahvan At Yarışları'na Balıkesir, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Denizli ve farklı kentlerden 75 atın getirildiğini ifade etti.



Yarışların, deste, küçük orta, büyük orta, başaltı ve baş kategorilerinde gerçekleştiğini anlatan Gümüş, "Amacımız Muğla'da yıllardır yaşatılan kültürel zenginliklerin sürmesini sağlamak. Kültür şenliğimiz içerisinde en fazla ilgi çeken alanlardan biri Rahvan At Yarışları. Vatandaşlarımızın çok büyük ilgisi ve katılımı var." diye konuştu.



Yarışmada, dereceye girenlerin isimlerinin daha sonra açıklanacağı bildirildi.



#Menteşe
#Muğla
#Rahvan At Yarışları
7 yıl önce