|

Muş'ta terör operasyonları: 4 tutuklama

Muş'ta terör soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheliden biri tutuklandı.

Yeni Şafak
18:12 - 21/04/2017 Cuma
Güncelleme: 18:15 - 21/04/2017 Cuma
AA
Muş'ta terör operasyonları: 4 tutuklama
Muş'ta terör operasyonları: 4 tutuklama
'ta, terör soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan 4 şüpheliden biri tutuklandı. Valilikten yapılan açıklamada, Varto ve Bulanık ilçelerinde, sosyal medya üzerinden terör örgütü PKK/KCK propagandası yaptığı iddiasıyla 2 şüphelinin gözaltına alındığı belirtildi. Zanlılardan birinin sevk edildiği adli makamlarca tutuklandığı, diğerinin ise savcılıkça serbest bırakıldığı bildirildi.

Terör soruşturması kapsamında gözaltına alınan bir başka zanlının ise "Adli kontrol kararıyla" serbest bırakıldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, terör örgütü Fetih El Şam/Nusret Cephesi içerisinde faaliyet yürüttüğü ve sosyal medya üzerinden, referandumda oy kullanacak vatandaşları hedef alacak paylaşımda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan bir şüphelinin de 19 Nisan'da çıkarıldığı adli mercilerce "Adli kontrol kararıyla" serbest bırakıldığı vurgulandı.

Muş'ta 108 kaçak yakalandı-
Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yapan 108 kaçak Muş'ta yakalandı. Valilik'ten yapılan açıklamada, yasa dışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptığı tespit edilen 91 Afganistan, 15 Pakistan ve 2 Yemen uyruklu 108 kaçağın Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandığı belirtildi. Açıklamada, kentte her türlü suç ve suç oluşumlarına karşı sürdürülen mücadelenin devam edeceği vurgulandı.
#Muş
#probaganda
#terör örgütü PKK
#Terör operasyonları
#Tutuklama
7 yıl önce