|

Muş'ta terör operasyonu

Muş haberleri- Muş'ta gerçekleştirilen operasyon sonucunda terör olaylarıyla ilişkisi olduğu tespit edilen zanlı gözaltına alındı.

Yeni Şafak
12:23 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 12:27 - 15/12/2017 Cuma
AA
Muş'ta gerçekleştirilen terör operasyonunda bir zanlı gözaltına alındı.
Muş'ta gerçekleştirilen terör operasyonunda bir zanlı gözaltına alındı.

Muş haberleri: Muş'ta geçen yıl yakalanan bir ton patlayıcı yüklü minibüse öncülük yaptığı tespit edilen araçta parmak izi bulunan zanlı gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

Bu kapsamda 7 Haziran 2016'da kentte yakalanan bir ton patlayıcı yüklü minibüse öncülük yaptığı tespit edilen 21 FK 655 plakalı araçta parmak izi tespit edilen bir kişinin yakalanarak gözaltına alındığı aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Ayrıca, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek suçundan aranması bulunan bir kişi de yakalanarak gözaltına alınmış ve şahıs çıkarıldığı adli makamlarca yurt dışı çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Sosyal medya hesabından terör örgütü PKK/KCK'yı övücü, yüceltici, örgüte katılımı teşvik edici mahiyette paylaşımlarda bulunan başka bir kişi de çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. Yapılan çalışmalarda ise 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan aranması bulunan bir kişi de yakalanmış ve bu kişi savcılıktan serbest bırakılmıştır."

#Muş
#Terör operasyonu
#Muş Valiliği
6 yıl önce
default-profile-img