|

Muş’ta toprak evlerde kış hazırlığı, Muş haberleri

Muş haberleri - Muş'ta havaların soğumasıyla vatandaşlar, toprak evlerinin damını çamurla sıvayıp naylonla kapatmaya başladı.

Yeni Şafak
09:55 - 24/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 06:57 - 24/10/2016 Pazartesi
Diğer

Muş haberleri - Köylerde yaşayan vatandaşlar, toprak damlı evlerin üzerini naylonla kaplayarak, olası su sızmalarına karşı önlem alıyor. Kış mevsimi öncesinde kırsal kesimde toprak evlerde yaşayan çok sayıda vatandaş, evlerinin damını çamurla sıvayıp naylonla kapatmaya başladı.


Vatandaşlar, kış mevsimi öncesinde evlerinin damını kapattıkları naylonların rüzgara kapılmaması için de poşetlere toprak doldurup dama serdikleri naylonun üzerine koyuyor. bırakıyor. Merkeze bağlı Aydoğan köyünde ikamet eden Mehmet Akaydın isimli vatandaş, evinin damına naylon serdiğini söyledi. Akaydın, “Şu anda naylon seriyoruz ve damlamıyor. Yağmur ne kadar yağarsa yağsın bir şey olmaz. Köydeki evlerin çoğunun damına naylon serilmiş" dedi.



Sabır Akaydın isimli vatandaş ise, kış mevsiminde yağışlardan korunmak için damlarına naylon çektiklerini belirterek, "Serdiğimiz naylonların üzerine de içerisi toprak doldurulmuş poşet bırakıyoruz. Bu sayede evimizin içerisine kar ve yağmur suyu girmiyor. Her yıl bu şekilde yapıyoruz. Rüzgar çok şiddetli olduğu için çatı yapamıyoruz. Biz de bu şekilde çözüm buluyoruz" diye konuştu.

#Muş
#Toprak ev
#Kış hazırlığı
7 yıl önce