|

Nazlı Ilıcak yakalandı mı? Hakkında gözaltı kararı çıkmıştı

Nazlı Ilıcak yakalandı mı? Hakkında gözaltı kararı çıkartılan Nazlı Ilıcak’ta son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Evinde bulunamayan ve tatil için Bodrum’da bulunan Nazlı Ilıcak için açıklama geldi. Peki Nazlı Ilıcak yakalandı mı?

Yeni Şafak
09:07 - 26/07/2016 Salı
Güncelleme: 06:08 - 26/07/2016 Salı
Diğer

Nazlı Ilıcak yakalandı mı? Hakkında gözaltı kararı bulunan 42 gazeteci içerisinde bulunan ve evinde bulunamayan Nazlı Ilıcak'ın Bodrum'da olduğu açıklanmıştı. Sabah saatlerinde ise polis ekipleri Bodrum'da arama yaptılar. Peki Nazlı Ilıcak yakalandı mı?



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturmasını genişletti. Başsavcılık, aralarında tanınmış gazetecilerin de bulunduğu 42 kişi hakkında, nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliğine başvurarak yakalama emri çıkarılmasını talep etmişti. Bunlardan 5 gazeteci gözaltına alınmıştı.



Hakkında yakalama kararı çıkartılan ve mobese kameraları görüntülerinden Bodrum'da olduğu belirlenen gazeteci Nazlı Ilıcak'ın bulunması için yazlığı ve akrabasının evi de olmak üzere gitmesi olası yerlerde arama yapılmıştı. Ancak Ilıcak bu adreslerde bulunamamıştı.



ARABADA BULUNDU


Aramalar sonucunda Nazlı Ilıcak, sabah saatlerinde Muğla'nın Bodrum ilçesinde gözaltına alınmış oldu.



Polis, Ilıcak'ın bu sabah Bodrum- Torba Kavşağı'nda bir aracın içinde yakaladığını açıkladı



Alınan bilgiye göre, Torba Mahallesi girişinde denetim yapan polis ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yakalama kararı çıkarılan Ilıcak'ın bulunduğu aracı durdurdu.



Polis tarafından gözaltına alınarak Bodrum Emniyet Müdürlüğüne getirilen Ilıcak, yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde Bodrum Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Bu sırada, gazetecilerin sorularını yanıtlamaya çalışan Ilıcak'a polis ekipleri izin vermedi.



Ilıcak, sağlık kontrolünün ardından yeniden emniyete götürüldü. Gazeteci Nazlı Ilıcak'ın, İstanbul'a sevk edileceği öğrenildi.



5 İSİM DAHA EMNİYETTE


Hakkında yakalama kararı bulunan isimlerden Yakup Sağlam, İbrahim Balta, Seyit Kılıç, Bayram Kaya, Cihan Acar gözaltına alınarak emniyete götürülmüştü.



YURTDIŞINA KAÇMIŞLAR


Yakalama kararı bulunan isimlerden 10'unun havayoluyla birinin de Kaş'tan deniz yoluyla yurtdışına kaçtığı iddia edildi.





#Nazlı Ilıcak
#Son dakika
#Bodrum
#Gözaltı
8 yıl önce