|

Öğretmen atama sonuçları açıklandı! Göreve başlamayanlara yapılacak işlemler

Öğretmen atama sonuçları açıklandı. MEB tarafından belirtilen tarihler içerisinde beklenen atama sonuçları erişime açıldı. Yapılan resmi açıklamayla birlikte ataması gerçekleştiği halde göreve başlamayan öğretmen adayları hakkında yapılacak yasal işlemlerden de bahsedildi. İşte öğretmen atama sonuçları ve göreve başlamayacak olanlar hakkında yasal işlemler...

Yeni Şafak
16:43 - 19/07/2017 Çarşamba
Güncelleme: 16:45 - 19/07/2017 Çarşamba
Diğer
Öğretmen atama sonuçları açıklandı
Öğretmen atama sonuçları açıklandı

2017 sözleşmeli öğretmen atama başvuru sonuçları açıklandı. MEB tarafından atamaları alınan öğretmen başvurularının sonuçları erişime açıldı. Aynı zamanda yapılan resmi açıklamayla birlikte göreve başlamayanlar hakkında yapılacak olan yasal işlemlerden de söz edildi. İşte 2017 sözleşmeli öğretmen atamaları ve atama sonuçları…

Göreve başlamayanlar hakkında yapılacak işlemler

Belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebepler olmaksızın süresi içerisinde göreve başlayamayanlar ile belge ile ispatı mümkün zorlayıcı sebeplerle göreve başlamama hâli iki ayı aştığı takdirde bu kişilerin atamaları iptal edilecektir.

Ataması iptal edilenler, bir yıl süreyle sözleşmeli öğretmenlik pozisyonlarına atanmak üzere başvuruda bulunamayacaktır.

Atama şartlarının taşımadıklarının anlaşılması nedeniyle atamaları iptal edilenler ile süresi içinde göreve başlamayanların yerine sözlü sınav sonuçlarının kesinleştiği tarihten itibaren altı aylık süre içinde puan üstünlüğüne göre atama yapılabilecektir.

Atama süreci

Sözleşmeli öğretmenliğe atama süreci Ek 4’te yer alan takvime uygun olarak gerçekleştirilecektir.

#Sözleşmeli öğretmen
#Öğretmen atama sonuçları
#2017 sözleşmeli öğretmen atama sonuçları
7 yıl önce