|

Okunması gereken gazete manşetleri, tıkla tüm manşetleri oku

Okunması gereken tüm gazete manşetlerini sizler için hazırladık. Tek bir tıkla tüm gazetelere ulaşabilir ve attıkları manşetleri okuyabilirsiniz. İşte günün gazeteleri ve manşetleri...

Yeni Şafak
08:38 - 27/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 05:45 - 27/07/2016 Çarşamba
Diğer

Okunması gereken gazete manşetleri haberimizde. Tek bir adres üzerinden tüm manşetlere ulaşabilir ve hangi gazetenin hangi manşeti attığını öğrenebilirsiniz. Aynı zamanda gazetelerin tüm sayfalarını da online olarak okuyabilirsiniz. İşte okunması gereken gazete manşetleri...










MİLLİYET



-- Mehmet Şimşek'le görüşmesinin ardından konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadiy Dvorkoviç, ilişkilerin yol haritasını dört adımda özetledi: Turizmin eski günlerine dönmesi, vize serbestisinin tekrar sağlanması, Akkuyu Nükleer Santrali'nin ilerlemesi ve Türk Akımı doğalgaz hattının masaya yatırılması.



-- Yargıya yeni düzen. Partilerin mutabık kaldığı hükümlerin aynen benimsenerek pakete taşınması durumunda, HSYK, "Hâkimler Kurulu" ve "Savcılar Kurulu" olarak ikiye bölünecek. Hakimler Kurulu 15, Savcılar Kurulu ise yedi üyeden oluşacak.



-- Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, ihtiyaç duydukları tüm önlemleri almayı sürdüreceklerini belirtirken, darbe girişimi gecesinden bu yana hiçbir güven erozyonu yaşamadıklarını söyledi.



-- Darbe girişiminde şehit olanların yakınları ve malul kalanlara ödenecek tazminatın tutarı normalden çok daha yüksek belirlendi. Tazminat miktarı 327,000 lirayı bulacak.



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan "Almanya ve diğer ülkelerdeki saldırıları İslami olarak görmüyorum. Biz 40 yıldır terörle mücadele ediyoruz. Bunun için Sayın Şansölye'ye 4,500 ismin yer aldığı dosya verdim" ifadelerini kullandı.



HÜRRİYET



-- Gizli darbe 2013'te. Darbe girişimi sonrası tutuklanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na mensup generallerin önemli bir bölümü 2013, 2014 ve 2015 YAŞ toplantılarında terfi etti.



-- TBMM'deki üç parti "Anayasa'da darbeye kapı aralayan maddelerin" ayıklanması için çalışma başlatıyor. İsterse HDP de çalışmaya katılacak.



-- Emlak Konut GYO Türkiye genelindeki 30 konut projesinde büyük kampanya başlatıyor. Evler 120 ay taksitle ve TÜFE'ye endeksli satılacak, borcunu peşin ödeyene yüzde 20 indirim yapılacak.



-- Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'dan karayollarındaki müteahhitlere hakediş müjdesi. Arslan, "Bu kapsamda 1.1 milyar TL ödemeyi hafta içinde tamamlayacağız" dedi.



--ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki elçilik personeli aile üyelerinin ülkeden gönüllü olarak ayrılabileceğini açıkladı.



SABAH



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan: Devlet bu darbeyi şu an defetmiştir, ama henüz iş bitmiştir demiyorum. Üç ay içinde normalleşme olursa OHAL'i uzatmak söz konusu değil.



-- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ: Gülen'in Türkiye'ye gelmemek için başka ülkelere kaçmak gibi çalışmalar yaptığına dair istihbarat var. Mısır, Kanada, Meksika, Avustralya ve Güney Afrika'ya kaçabilir. ABD'den iade amaçlı geçici tutuklama istedik.



-- Merkez Bankası'nın faizlere yön vermek için kullandığı ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti Nisan 2015'ten bu yana ilk kez yüzde 8'in altına geriledi. Merkez Bankası verilerine göre, bankaların söz konusu maliyeti yüzde 7.99'a düştü.



-- 15 Temmuz hain darbe girişimiyle ilgili soruşturmanın medya ayağında haklarında yakalama kararı çıkarılan 42 kişiden 16'sı ele geçirildi. Listedeki FETÖ tetikçisi gazetecilerin çoğunun yurt dışına kaçtığı belirlendi.



-- Fransa'da geçen hafta üçüncü kez uzatılan OHAL sonrası Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin askıya alındığı, bir mektupla Avrupa Konseyi'ne bildirildi.



HABERTÜRK



-- 15 Temmuz darbe girişimi sonrası İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı taslak; hükümetin, gerek ve gördüğü takdirde bir valiyi Jandarma Genel Komutanı olarak atayabilmesini de öngörüyor.



-- Soru işareti içeren dosyaların yeniden açılacağı mesajını veren Enerji Bakanı Berat Albayrak: "Savcılarımızın Uludere olayını ve Rus uçağının düşürülmesini tekrar inceleyeceğini düşünüyorum. Halkına bunu yapan, bunları da yapmış olabilir mi?"



-- Maliye, Hazine, Merkez Bankası ve Özelleştirme İdaresi'nin üzerinde çalıştığı "Türkiye Ulusal Varlık Fonu"nun yasalaşması hedefleniyor. Para, özelleştirme ve bütçedeki mevcut fonlardan gelecek.



-- YDA Group dört yıl vadeli yüzde 40'ını yabancı yatırımcıların aldığı 200 milyon liralık tahvil ihracına çıktı. İhraca 250 milyon liralık talep geldi.



-- FETÖ/PDY darbe girişiminde kritik rol oynayan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın ardından yaverlik uygulamasının da sona erdirilmesi ağırlık kazanıyor.




#Gazete
#Gazete manşet
#Gazeteler
8 yıl önce