|

'Kuzey Kore büyük tehdit'

Avustralya'yı ziyaret eden ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Kuzey Kore'nin bölgede büyük bir tehdit olduğunu söyledi.

Yeni Şafak
13:37 - 22/04/2017 Cumartesi
Güncelleme: 13:53 - 22/04/2017 Cumartesi
AA
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence
ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence
Avustralya'daki üç günlük ziyaret programına başlayan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, temaslarının ilk gününde Sydney'deki Admiralty House'da Başbakan Malcolm Turnbull ile bir araya geldi.

Heyetler arası görüşmelerin ana gündem maddesini Kuzey Kore'nin nükleer tehdidinin oluşturduğu bildirildi.

Pence, yaptığı açıklamada, Kuzey Kore'yi Asya Pasifik'te barış ve güvenliğe "acil ve en tehlikeli tehdit" olarak nitelendirdi.

Tüm seçeneklerin masada olduğunu anlatan Pence, "ABD, Avustralya ile yakın çalışmaya devam edecek. Bölgedeki müttefiklerimiz ve Çin ile rejim üzerinde ekonomik ve diplomatik baskı oluşturmaya çalışıyoruz." dedi.

Turnbull'un Çin'e Kuzey Kore üzerinde baskı yapması çağrılarını desteklediğini hatırlatan Pence, "Çin, Kuzey Kore ile baş edemiyorsa ABD ve müttefiklerimiz yapacak." ifadesini kullandı.

"Dünyanın gözü Pekin'de"
Başbakan Turnbull ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey Kore yönetimini, "Pervasız ve tehlikeli rejim bölgemizin barış ve istikrarı risk altına sokuyor." sözleriyle eleştirdi.

Kuzey Kore'nin etkilenmesi için Çin'in baskı yapması gerektiğini vurgulayan Turnbull, dünyanın gözünün Pekin'de olduğunu dile getirdi.

Turnbull, Çin'in Kuzey Kore konusunda beklenen adımı atacağına emin olduğunu sözlerine ekledi.
#ABD
#Kuzey Kore
#Çin
#Avustralya
#Nükleer tehdit
7 yıl önce