|

Ordu’da okullar tatil mi? MEB'den tatil açıklaması

Ordu'da okullar tatil mi? Ordu Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş okulların tatil olması ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kentte etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımın da aksamasına neden oluyor. Ordu'dan son gelişmeleri ve okullar tatil mi sorusunun yanıtını haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
23:35 - 7/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 08:39 - 8/12/2016 Perşembe
IHA
Ordu'da okullar tatil mi?

İşte öğrencilerin merak ettiği bu sorunun yanıtını haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. MEB'den okulların tatil edilmesine yönelik açıklama geldi. İşte tüm detaylar.



Ordu'da okullar tatil mi?


Ordu'da 8 ilçede okullar tatil

Ordu'da etkili olan kar yağışı sebebiyle 8 ilçede eğitime 1 gün süreyle ara verildi.


Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Yağış sebebi ile Mesudiye, Akkuş, Ulubey, Gürgentepe, Çamaş, Kumru ve Korgan ilçelerinin tamamında, Ünye ilçemizde ise Yenikent ve Pelitliyatak Mahallelerindeki okullarda 8 Aralık Perşembe günü eğitime öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir" denildi.



Ordu'da etkili olan kar yağışı sebebi ile

Mesudiye ilçesinde eğitime 1 gün süreyle ara verildi.


Ordu'nun yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı eğitimde aksamalara yol açtı. Mesudiye ilçesinde etkili olan kar yağışı sebebi ile eğitime 1 gün ara verildi. Ordu Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş yaptığı açıklamada, "Mesudiye ilçemizde devam eden kar yağışı sebebi ile 8 Aralık Perşembe günü tüm okullarımızda eğitim öğretime 1 gün süre ile ara verilmiştir. Diğer ilçelerimizde şuan için tatil söz konusu değildir" dedi.



Orta ve Doğu Karadeniz'de Yoğun Kar Yağışı Bekleniyor!


Beklenen Hadise



Kar Yağışı



Beklendiği Yer


Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz'de görülen yağışların, bugün akşam saatlerinden sonra Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde etkili olması bekleniyor.



Kıyı kesimde hafif bir örtü yapması beklenen kar yağışlarının, iç ve yüksek kesimlerde yer yer 20 cm'nin üzerinde yeni örtü yapacağı tahmin ediliyor.



08.12.2016 Perşembe günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma, yüksek ve eğimli bölgelerde çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



Başlama-Bitiş Zamanı


07.12.2016 18:00 - 08.12.2016 12:00 TSİ



Hadisenin Şiddeti


Yoğun Kar



Oluşması Muhtemel Riskler


Ulaşımda Aksamalar - Buzlanma - Çığ Tehlikesi



Alınabilir Önlemler


Don Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri | Çığ Tehlikesinden Korunma Yöntemleri



Uyarı Yapan Merkez


Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü



Kar Yoğunluğu Sınıflandırması


Hafif Kar 1 – 3 cm



Orta Kuvvette Kar 3 – 10 cm



Kuvvetli Kar 10 – 20 cm



Yoğun Kar 20 cm ve üzeri



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz ve Ardahan ile bu akşam saatlerinde İstanbul, Balıkesir, Kütahya ve Sivas çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde etkili olması bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesiminde hafif bir örtü yapması beklenen kar yağışlarının, iç ve yüksek kesimlerde yer yer 20 cm'nin üzerinde örtü yapacağı tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 2 ila 4 derece azalacağı ve mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetlice (30-60 Km/sa) esmesi bekleniyor.



UYARILAR


KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI: Orta ve Doğu Karadeniz'de görülecek yağışların, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de yoğun karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde etkili olması bekleniyor. Kıyı kesimde hafif bir örtü yapması beklenen kar yağışlarının, iç ve yüksek kesimlerde yer yer 20 cm'nin üzerinde yeni örtü yapacağı tahmin ediliyor. Yarın (Perşembe) öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen yoğun kar yağışlarının oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, buzlanma, görüş mesafesinde azalma, yüksek ve eğimli bölgelerde çığ tehlikesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.



#Ordu
#Okullar tatil mi
#Kar yağışı
#Mesudiye
7 yıl önce