|

Aç kalırız!

Korsan bir referandum düzenleyen Barzani köşeye sıkıştı. Irak ordusu ve Haşdi Şabi milislerinin son bir hafta içerisinde başlattığı kara harekatıyla hızla toprak kaybeden IKBY, ekonomik gelirin yanı sıra gıda alanında da sıkıntı yaşıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/10/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 04:24 - 24/10/2017 الثلاثاء
Yeni Şafak
Kuzey Irak'ta halk, Türkiye ile olan ilişkilerin bir an önce düzeltilmesini istiyor.
Kuzey Irak'ta halk, Türkiye ile olan ilişkilerin bir an önce düzeltilmesini istiyor.

Irak ve İran’dan yapılan gıda sevkiyatının durma noktasına gelmesinin ardından tek çıkış yolu Türkiye’den Kuzey Irak’a açılan Habur Sınır Kapısı olarak görülüyor. Halk, Türkiye ile olan ilişkilerin bir an önce düzeltilmesini istiyor. Habur Sınır Kapısı’nın kapatılması durumunda IKBY’nin kontrolünde bulunan kentlerde iç karışıklık ve kıtlığın başlayacağı düşünülüyor. Bölge halkı, “aç kalacaklarını” belirterek isyan ediyor. 

Halk evlerini istiyor

Irak güvenlik güçleri ile Peşmerge arasında çıkan çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan Kerkük-Erbil karayolu üzerindeki Altunköprü kasabası sakinleri, evlerine geri dönmek için hükümetten destek bekliyor. Evlerini terk ederek Kerkük’ün merkezine kaçan Altunköprülüler, yaşadıklarını ve hükümetten beklentilerini anlattı. Behçet Fazıl isimli Altunköprülü, bir an önce evlerine dönmek istediklerini vurgulayarak, “Operasyon bir önce sonuçlansın, biz de evlerimize geri dönelim’’ ifadesini kullandı.

#Kuzey Irak
#Erbil
#Halk
٪d سنوات قبل