|

"Darbe girişiminde İsrail'in parmağı olabilir"

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmed Raysuni, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin, Türkiye'nin kalkınma alanında gerçekleştirdiği başarılarla siyasi ve ekonomik rekabet gücünü hedef aldığını ifade etti. Raysuni darbede İsrail'in parmağının olmasının çok da şaşırtıcı olmayacağını söyledi.

Yeni Şafak
17:33 - 29/07/2016 Cuma
Güncelleme: 14:41 - 29/07/2016 Cuma
AA

Faslı alim Raysuni, "Türkiye'nin başını istiyorlardı. Çünkü Türkiye özellikle sağlam bir ekonomi inşa ederek güçlü bir İslam alemi için liderlik yapıyordu." dedi.



Türk halkı ve yönetimini içine düştükleri kötü durumdan kurtulmayı başardıkları için tebrik eden Raysuni, "Bu girişim aslında darbecilerin intihar eylemiydi. İntihar eylemcileri her şeyden önce kendilerini öldürürler. Nitekim bunlardan bazıları girişim sırasında hayatını kaybetti, bazıları adalete teslim edildi, bazıları ise aranıyor. Girişimin başarısız olması, Türk halkını askeri vesayetin kalıntılarından kurtardı." diye konuştu.



Raysuni, darbe girişimine uluslararası ve bölgesel güçlerin de karıştığı iddialarının asılsız olmadığını hissettiklerini, ancak ellerinde bunu ispat edecek somut bir delilin bulunmadığını kaydederek şunları söyledi:



"Sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı değil; kalkınmış, demokratik, siyasi ve ekonomik rekabet gücü bulunan Türkiye'yi hedef aldılar. Bu yüzden bölgedekilerin, Batılı güçlerin ve belki de İsrail'in yaşananlarda parmağı olma ihtimali çok şaşırtıcı değil. Olayın yaşandığı ilk saatlerde sergilenen tutumlar buna işaret ediyor."



- Arap ve bölge halklarına "Siz de başarabilirsiniz" mesajı



Türkiye'de yaşananlardan Arap halklarının ders çıkarması gerektiğini söyleyen Raysuni, "Türk halkının darbe girişimi karşısındaki kararlı ve dikkate şayan tavrı, Arap Baharı sürecinde meydanlarda dillendirilen 'Halk istiyor' şeklinde başlayan sloganların karşılığı olduğunu gösterdi. Arap ve bölge halkları bu sloganların gerçekliğine güvenmeli. Eğer halk ister ve gereken tavrı sergilerse hiçbir baskıcı azınlık, halkın iradesine galip gelemez." diye konuştu.



Türkiye'de birkaç generalin halkın geleceğine tahakküm ettiği dönemlerin sona erdiğini dile getiren Raysuni, Türklerin Arap ve bölge halklarına "Siz de başarabilirsiniz" mesajı verdiğini ifade etti.



Faslı alim, Batı'nın tahakkümüne karşı da güçlü bir ekonomi ve halkın iradesine dayalı bağımsız bir politika geliştirmenin önemini vurguladı.



- Ahmed Raysuni kimdir?



Fas'ta 1953 yılında dünyaya gelen Raysuni, 1978 yılında Karevin Üniversitesi İslami İlimler bölümünden mezun oldu. Rabat'taki 6. Muhammed Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'nde yüksek lisansını yapan ve daha sonra doktorasını tamamlayan Raysuni, Dünyâ İslâm Birliği Müslüman Alimler Forumu İcra Komitesi üyesi, Dünya Müslüman Alimler Birliği'nin kurucu üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor.





#Ahmed Raysuni
#Dünya Müslüman Alimler Birliği
#Fetullahçı Terör Örgütü
8 yıl önce