|

Osmangazi köprüsü bayramda ücretli mi ücretsiz mi?

Osmangazi köprüsü Ramazan bayramında ücretli mi olacak yoksa ücretsiz mi? İşte bu sorunun yanıtını biraz önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cevapladı. Milyonlarca vatandaşın heyecanla beklediği İzmit Körfez Geçiş Köprüsü (Osmangazi) büyük bir şölen ile açılışı yapıldı. Bayramda kullanılacak olan Osmangazi köprsüsü hakkındaki açıklamaları ve ücret bilgilerini haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
20:05 - 30/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 17:12 - 30/06/2016 Perşembe
Diğer

Osmangazi köprüsü bayramda ücretli mi, ücretsiz mi? Milyonların merak ettiği bu sorunun yanıtını haberimizden sizlerle paylaşıyoruz. Bu akşam görkemli bir açılış töreni ile hizmete giren Osmangazi köprüsünün Ramazan bayramında ücretli mi yoksa ücretsiz mi olacağını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkladı. Osmangazi köprüsü açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan bayramında Osmangazi köprüsünün ücretsiz olacağını duyurdu. İşte tüm detaylar.



'Bayram sonuna kadar ücretsiz olacak'


Osmangazi Köprüsü'nün açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, köprünün bayram sonuna kadar ücretsiz olacağını açıkladı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmangazi Köprüsü'nün açılış töreninde konuştu.






Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:


"Böyle anlamlı bir akşamda sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Önceki akşam meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyor, yaralılarımıza acil şifalar, milletimize baş sağlığı temenni ediyorum. Biz gerektiğinde acılarımızı bal eylemeyi bilen bir milletiz. Buna karşılık çok iyi biliyoruz ki bizi terörle, bölgemizdeki krizlerle tehdit edenler aynı derecede dayanıklı, aynı derecede metanetli değildir.



Terör eninde sonunda dönüp kendini tutan eli sokan bir akrep gibidir çünkü karakteri budur, cibiliyeti budur. Bugün bizim ülkemizde patlayan bombalar, yarın mutlaka onları ülkemize gönderenlerin ellerinde de infilak edecektir. Biz hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın, terörü, terör örgütlerini, teröristleri topyekun reddeden bir ülkeyiz. Aynı onurlu tavrı diğer devletlerden de bekliyoruz. Rabbim milletime bir daha böyle acılar yaşatmasın diyorum.



Ülkemizde bir yandan gerçekten çok güzel, çok sevindirici gelişmeler yaşanırken, diğer yandan da maalesef terör örgütlerinin insanlık dışı eylemleri sürüyor. Bölücü terör örgütü PKK bir yandan, YPG bir yandan, DAEŞ denilen karanlık örgüt diğer yandan, irili ufaklı başka örgütler öte taraftan, tasmalarını ellerinde tutan güçler tarafından ülkemizin üzerine salıverilmiştir. Biz bu maşa örgütlerin de onları üzerimize salanların da amaçlarını gayet iyi biliyoruz.



Güneydoğu, Doğu, şu terör belasından arındırıldığında oralarda da çok ciddi bir sıçramanın olacağını, olduğunu göreceksiniz. Bu bakımdan, en avantajlı yerlerin Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerimiz olduğunu düşünüyorum. Türkiye, terör meselesinin üstesinden geldiğinde bu bölgelerimizde çok hızlı bir büyüme bekliyorum. Hatta daha da ileri giderek, terörün sırf bu amaçla tahrik edildiğini, canlı tutulduğunu düşünüyorum.



Rusya ve İsrail ile başlattığımız yeni dönemin sadece ülkelerimiz arasında değil, bölgemizde de hayırlı gelişmelerin habercisi olmasını temenni ediyorum. Türkiye tüm ilişkilerinde sadece kendi kazancını gözeten değil karşılıklı olarak, 'kazan-kazan' esasına dayalı olarak bu dayanışmayı inşallah gerçekleştiren bir ülkedir.



Şimdi gündemimizde ne var biliyor musunuz? Ne olabilir? Evet, Çanakkale 1915 Köprüsü var.



İnşallah Osmangazi Köprüsü bayram sonuna kadar ücretsiz olarak halkımızın hizmetinde olacaktır ve ben girişimci firmalarımızın bu jesti, aynı zamanda, inşallah bu köprümüzün sadakası olarak hayırlı olacak diyorum."


#Osmangazi köprüsü
#Osmangazi köprüsü bayramda ücretsiz mi
#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#Açılış
#Ücret
8 yıl önce