|

ÖSYM sonuç açıklama sistemi giriş-ÖSYM YGS sonuçları sorgulama

ÖSYM sonuç açıklama sistemine giriş yapmak için hemen tıkla. ÖSYM sınav sonuçlarını sorgulamak isteyen adaylar online olarak işlemlerini kolayca yapabiliyorlar. Özellikle yarın açıklanacak olan YGS sınavı sonuçlarını bekleyen adaylar, ÖSYM sonuç açıklama sistemine TC kimlik no ve şifre ile giriş yaparak öğrenebilecek.

Yeni Şafak
18:49 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 18:52 - 28/03/2017 Salı
Diğer
ÖSYM sonuç açıklama sistemi giriş
ÖSYM sonuç açıklama sistemi giriş

ÖSYM sonuç açıklama sistemi girişi yapmak için haberimize bakabilirsiniz. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) kapsamında yapılan tüm sınavların sonuçları 'ÖSYM sonuç açıklama sistemi'nden duyuruluyor. Adaylar katıldıkları sınavların sonuçları ÖSYM tarafından açıklandığında, bu sisteme TC kimlik no ve şifreleri ile sonuc.osym.gov.tr adresine giriş yaparak ulaşabiliyorlar. Son bir kaç gündür ise Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçları yaklaşık 2 milyon 300 bin aday tarafından bekleniyor. 28 Mart 2017 tarihinde açıklanacak olan YGS sınavı sonuçlarını, ÖSYM sonuç açıklama sisteminden sorgulayabilirsiniz. ÖSYM ile ilgili son gelişmeleri ve sınavlar hakkındaki bilgileri sayfamızdan takip edebilirsiniz. İşte ÖSYM sonuç açıklama sistemi giriş ekranı ve tüm detaylar.



girişi için tıklayınız



Aday şifremi unuttum ne yapmalıyım?

Aday şifrenizi unuttuysanız ve ÖSYM'nin zorlu şifre hatırlatma işlemlerini yapmak istemiyorsunuz ama o zaman çok kısa bir şekilde e-Devlet üzerinden bu işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. e-Devlet'ten almış olduğunuz şifre ile giriş yaptığınızda otomatik olarak ÖSYM'nin sitesine yönlendirilirsiniz. Aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ÖSYM'ye giriş yapabilirsiniz.





YGS Sonuçları Nasıl Kullanılacaktır? -

YGS'de en az bir puan türünde 150 ve üzeri puan alamayan adayların, YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme hakları bulunmamaktadır. YGS puanı 150'nin altında olan adaylar için ilgili yerleştirme puanı (Y-YGS) hesaplanmayacaktır (Bkz. Tablo 1F ve Şekil 5).



YGS'de 150,00000-179,99999 arası puan alan adaylar, sadece ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Bu adayların LYS'lere girme hakları bulunmamaktadır. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, LYS'lere girme hakkı kazanacaktır. YGS'de 180 ve üzeri puan alanlar, hem ön lisans programlarını hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih edebileceklerdir. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de YGS puanlarından en az birinin 150 ve üzeri olması gerekir. Özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlarda engelli öğrenciler için (bedensel engelli, görme engelli, işitme engelli, otizm spektrum bozukluğu), engelli olduklarını belgelemeleri kaydıyla, YGS puanlarından en az birinin 100 ve üzerinde olması gerekmektedir.



YGS Sonuçları Nasıl Duyurulacaktır?

- Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Adaylar YGS sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden, mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. İnternet sayfasındaki duyurular adaylara tebliğ hükmündedir. YGS sonuçları, LYS sonrasında internetten duyurulacak olan sınav sonuç bilgilerinde de yer alacaktır. Sınava ilişkin bir dava söz konusu olduğu takdirde mahkemece bir karar verildikten sonra


sonuçlar açıklanacaktır. ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi" işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu" basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr


üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.





#ÖSYM
#sınav sonuçları
#ÖSYM sonuç açıklama sistemi
#ÖSYM giriş
#YGS
7 yıl önce
default-profile-img