|

osym.gov.tr ÖSYM DGS başvuruları başladı! 2017 DGS başvuru kılavuzu

DGS başvuruları bugün başladı. Ön lisans mezunu binlerce kişinin lisans bölümlerine geçişi için girecekleri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuruları ÖSYM'nin resmi sitesi osym.gov.tr adresinden duyuruldu. 2017 DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS kılavuzuna nasıl ulaşılır? soruları merak konusu oluyor. İşte ÖSYM tarafından yapılacak olan 2017 DGS sınavına dair tüm akıllara takılan soruların yanıtları....

Yeni Şafak
11:57 - 24/05/2017 Çarşamba
Güncelleme: 12:27 - 24/05/2017 Çarşamba
Diğer
ÖSYM giriş, DGS başvuruları, ÖSYM DGS kılavuzu, 2017 DGS başvuru ücreti...
ÖSYM giriş, DGS başvuruları, ÖSYM DGS kılavuzu, 2017 DGS başvuru ücreti...

ÖSYM giriş, DGS başvuruları, ÖSYM DGS kılavuzu, 2017 DGS başvuru ücreti... Ön lisans mezunlarının merakla beklediği an geldi. Üniversitelerin lisans bölümlerine geçiş yapılması için gerekli DGS sınavı başvuruları osym.gov.tr adresi üzerinden açıldı. Bugün (24 Mayıs 2017) başlayan DGS başvuruları 01.06.2017 23:59'da sona erecek.

DGS başvuru ücreti ne kadar?

ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden yapılan açıklamaya göre, 2017 DGS sınavı ücreti 90,00 TL'dir.

DGS sınavı ne zaman?

Dikey Geçiş Sınavı 2017 için 23 Temmuz 2017 Pazar günü yapılacak. ÖSYM tarafından yapılacak sınava 4 yıllık diploma için binlerce aday katılacak. DGS sonuçları 24 Ağustos 2017 pazartesi günü açıklanacak.

Başvuru işleminizi kılavuzda belirtildiği şekilde yaparak sınav ücretini yatırınız. Başvuru bilgilerinizi,

ÖSYM’nin
internet adresinden başvuru süresi içinde kontrol ediniz. Aday

başvuru kayıt bilgilerinizin dökümünü edinerek sınavın diğer aşamalarında gerekebileceğinden özenle

saklayınız.

Başvuru bilgilerinizin ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine girilmiş olması başvuru için yeterli değildir.

Sınav ücretini süresi içinde yatırmadığınız takdirde başvurunuz tamamlanmamış olacağından sisteme girilmiş olan başvuru bilgileriniz geçersiz sayılacak ve işleme alınmayacaktır.

Bu kılavuz, Yükseköğretim Kurulu kararları doğrultusunda hazırlanmıştır. Sınava başvuran adaylar Kılavuzda ve ilgili mevzuatta yer alan düzenlemeleri kabul etmiş sayılırlar.

DGS başvuru şartları
Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin
internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.

Başvurular, elektronik ortamda alınacaktır.

 ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve geçerli eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar, başvuru işlemlerini bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.

 ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar, başvurularını bir başvuru merkezinden yapacaklardır.

* Geçerli Fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraf, geçerli fotoğraftır.

* * Geçerli Eğitim Bilgisi: Eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sistemi (YÖKSİS) veya ÖSYM arşivi kaynaklı olup bu bilgileri geçerli olanlar.

Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Adaylar, sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM’nin internet

sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri T.C. kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.

Sınav ücreti ödeme işlemleri 2 Haziran 2017 tarihinde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde; ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı

ile ödeme yapacak olan adaylar için saat 23.59’da sona erecektir.

Yurt dışından sınava başvuran adaylar sınav ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaklardır.

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, başvurunun yapıldığı gün ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödenecektir.

2017 DGS başvuru ücreti ne kadar? DGS kılavuzuna nasıl ulaşılır? ÖSYM giriş ve kayıt işlemlerine dair tüm detayları haberimizde sizlerle paylaştık.


#2017 DGS başvuruları
#DGS başvuru ücreti
#DGS başvuru kılavuzu
#DGS sınavı
#DGS sonuçları
#ÖSYM
#Dikey Geçiş Sınavı
7 yıl önce