|

Otomobil apartman bahçesine uçtu

Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nden rampa inen otomobil sürücüsü, önüne çıkan kamyonete çarpmamak için direksiyonu kırınca kaldırımdaki demir parmaklıkları kırarak, yaklaşık 4 metre aşağıda bulunan apartman bahçesine düştü.

Yeni Şafak
10:13 - 28/07/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:14 - 28/07/2016 Perşembe
Diğer

Bahçede apartman kaloriferi için alınan kömür çuvallarına çarparak duran otomobilin sürücüsü Şeref Güneş'e ilk müdahaleyi apartman sakinleri yaptı.


Kaza merkez Palandöken İlçesi'nden Palandöken Kayak Merkezi'ne giden yolda meydana geldi. Şeref Güneş, yönetimindeki 34 ZU 0514 plakalı otomobille Palandöken Kayak Merkezi'nden inerken, kavşaktan aniden önüne çıkan kamyonete çarpmamak için direksiyonu sağa kırdı. Güneş'in direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil yaya kaldırımına çıktı ve önüne çıkan demir parmaklıkları kırarak yaklaşık 4 metre yükseklikten apartman bahçesine düştü. Otomobil apartman için alınan kömür çuvallarına çarparak durabildi. Kazadan şans eseri yaralı olarak çıkan sürücü Şeref Güneş'e ilk müdahaleyi apartmandakiler yaptı. Bu tür kazalara alışık olduklarını belirten apartman sakinleri otomobilden kendi olanakları ile çıkan ve büyük bir şoke olan Güneş'e ambulans çağırdı.


Sedye ile ambulansın bulunduğu ana yola kadar taşınan ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirilen Şeref Güneş hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülürken semt sakinleri bundan önce de benzer 3 kazaya gördüklerini bildirdi. Büyük bir faciadan dönüldüğünü belirten semt sakinlerinden Kürşat Tüzmen, "Muhtemel bir faciadan kurtulduk. Bahçede genelde çocuklar oynar ya da kadınlar otururdu. Ya otomobil çocukların ya da kadınların üzerine düşseydi ne olurdu? Bu kazaların önüne geçilmesi için bir çözüm bulunmasını istiyoruz" diye konuştu.



#Erzuurum
#Trafik kazası
#Palandöken
8 yıl önce